用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 嘉諾撒聖方濟各學校 校車 變變變
樓主: lamlam2000baby
go

校車 變變變 [複製鏈接]

睇到D價錢就眼火爆......

我地搭緊架媬姆車都係收聖雅各400幾乍,我地sf就收750(點對點相同).  媬姆車話冇辦法嫁,人地校車收400幾,我地收400幾.  你地校車收710,我地媬姆車像徵式要多收幾十.
規矩係,媬姆車吾可以平過校車......
現在校車由710加到860,媬姆車可能又要像徵式比校車多收幾十到900,  即是,我們的媬姆車又有可能由750加到900, 救命 ~~

......絕對明白地理問題及學校的難處,但真係......貴得好離譜囉!!!
原帖由 sfcssfcc 於 10-6-14 22:19 發表
校車收費並不是由學校全權話事,因為這是供求問題。正如其他家長引用保母車司機所講,一聽到聖佛蘭士街又斜又窄的路,好多校車公司都唔願意做。

若果邊位家長有又平又好的校車公司,可以向校方介紹,相信學校在今次合約完後可 ...

曾經見過冠忠的司機和媬姆, 有D真係幾nice嫁........
不過都係貴囉!
原帖由 sfcssfcc 於 10-6-15 00:18 發表
我唔知實際情況,但以學校過往做事的模式,應該係選無可選之下才用冠忠這間校巴公司。

記得學校幾年前轉全日制選飯盒供應商時,首要條件是營養和衞生指標,次要才是價錢。當幾間供應商達到第一條件時,便安排家長,特別是班代表 ...
‹ 上一主題|下一主題