用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 荃灣轉葵青區
樓主: emmaga4817
go

荃灣轉葵青區   [複製鏈接]

回覆 emmaga4817 的帖子

石小近年派位好似麻麻, 不過仍然有好多FANS既荃灣區小學

回覆 gracelam 的帖子

係喎,石小可以係石圍角或石鐘山,2者相差甚遠

回覆 miriam 的帖子

其實家長都會主力睇下住年所派b1中學名及人數去判決有幾多%人獲派band 1 中學

回覆 dobbybabie 的帖子

我家姐個女當年都係石小, 級三, 最後都係派左去皇仁舊生會, 原因係老師唔比家長自己去排位, 家姐排好, 老師唔比, 老師話級三一定要盡排BAND 1 中學, 家姐比較保守, 當年排乙一二係BAND 1中學, 乙三已經止蝕, 老師點都唔比家姐咁排, 當年個老師話, 如果要咁排, 就唔幫家姐交表, 咁既老師都有, 真係O咀, 嘈到去校長度都冇辦法, 所以, 一定要自己堅持排位

回覆 gracelam 的帖子

最後石小校長可能係幫果個班主任補鑊, 最後幫家姐個女入番PP, 依家都讀緊HKU

回覆 subb 的帖子

咁又唔知喎, 要問番家姐至知

回覆 subb 的帖子

問左, 應該唔只四年了, 當年都係依個校長, 岩岩上任石小

回覆 ichome2002 的帖子

但#68 post講,石天依家個校長係叫葉成標喎,我問家姐,佢都話係葉成標喎

回覆 Hoining 的帖子

我就係見家姐個女件事,老師太不負責任,所以我對依間學校並冇好感

回覆 ktdanielli 的帖子

我對依間小學邊個做校長,完全不感興趣,只係想知當年咁不負責任的校長及老師是否還在

回覆 peggy 的帖子

我知,她當年在石小時,家姐個女英文科都係佢教的

回覆 peggy 的帖子

係,因為佢係英文科任,實行了很多「強硬改革」
‹ 上一主題|下一主題