用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 想哭
go

想哭   [複製鏈接]

回覆 Hoining 的帖子

我地又係30%短文 (實用文), 70%長文

回覆 kirstyau 的帖子

作文都要睇岩唔岩老師口味, 係唔係佢杯茶, 同埋, 全級應該由同一老師去批改, 至會公平, 所以我地中/英作文, 係會由同一個老師去改, 咁分數會公平d

岩, 如果我地都唔堅持, 小朋友又點打杖呀? 我個女都衰左2科, 雖然都有A, 但比之前少左幾分, 都驚KEEP唔到BAND 1, 仲有2科等派, 努力呀 !!!!

我個女只係派左常識, 同GE 卷, 都插水, 唔可以拎卷返屋企, 又唔知錯咩, 老公都係叫我唔好話個女, 佢都已經好大壓力, 心理壓力好難醫, 有心理病比成績差更WORSE

回覆 vanwy 的帖子

我地中作比重好大, 讀本都係40%, 作文已經30%, 仲有默書, 聆聽, 中說各佔10%, 所以我地中作一定要高分

回覆 os_ecu 的帖子

同你間差不多, 我個女之前考級10名內, 佢地10個小朋友平均分每個都只係相差0.X, 甚至0.0X

回覆 奥脫福 的帖子

依家都仲會"供詞" 咁好既, 我地已經冇供詞了, 只比題目, 用咩文體, 幾多字, 幾多時間

唉, 越諗就越驚, 下星期會派埋中文卷一, 卷二, 聆聽, 數學, 好擔心會滑鐵盧, 已經衰左常識同英文, 唔想再衰埋其他

我都預佢會失準, 算, 大家呈二再努力

回覆 bb鼠 的帖子

我地考完試仲要教書, 仲要默書, 而且, 由下星期開始要補課 (補課+面試), 要補到8月初至停, 8月尾又開始過, 人都癲

回覆 little_yolky 的帖子

我地小五常識其中一本係中國歷史, 一早學校已叫我地小五升小六暑假唔好plan去旅行, 驚會撞時間

我地係用"今日常識", 第5冊係全本都係中國歷史, 書名都叫 "中國歷史"

撞學校補習時間, 而且, 自己出面都要加補, 所以都係等考完呈二, eater至去旅行

little_yolky    發表於 17-6-23 09:42

回覆 IloveJJ 的帖子

呈一呀, 5年級第5冊係 "中國歷史", 第6冊仲正, "銀河系"

回覆 happy105 的帖子

我女下學測驗就係香港經濟, 佢可以95分, 一去到中國歷史(呈一), 唉, 得番85分
‹ 上一主題|下一主題