用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 瑪利諾修院學校(小學部) 瑪利諾修院(小學部)2008/9小一家長請入黎報到!!! ...
樓主: Sara-mama
go

瑪利諾修院(小學部)2008/9小一家長請入黎報到!!! [複製鏈接]

原帖由 Sara-mama 於 08-9-1 10:00 發表

hi Kitty
sorry 甘遲先復你, 因為我有斷時間唔係HK.
我記得你, 好開心你個女同sara 同一班, 有時間我地可以交流下

hello 各位,

我個女係 1 A chloe, 多多指教

Sara mama,

我黎報到啦, 我係 Chloe mama, 得閒多 d 係到交流下啦

原帖由 Sara-mama 於 08-9-3 16:22 發表

chloe ma
今日放學sara 把聲沙曬, 我問佢點解會甘, 佢話今日老師帶左佢地去cover playground 度玩, 好開心woo.

sara ma,

why 我個女話冇去過 playground 玩, 你問下係幾時去既? 我個女妳小自動報料, 佢只係話去 hall 同選咗 行長班長, 過佢冇份做 wor,

你個女join 唔 join ballet?

gst 725,

nice to meet you ,我地班好似末叫帶書 wor

原帖由 gst725 於 08-9-4 09:46 發表
Hi huiyin,

Are you the one who switched from ESF also?

係呀, 我女女叫 Chloe, 暫時都適應得ok, 好彩手冊用英文寫

原帖由 Sara-mama 於 08-9-4 23:28 發表
chloe ma
我想比個女參加Gymastic 多D, 所以無choice Ballet.

聽日要帶math BK & WB.
另外sara 話, 今日英文老師同數學老師黎左, 英文學寫字, 問我點解仲要學寫英文字woo.... ...

sarama

我個女報左 ballet, 佢唔太 like 玩 Gym, 佢以前係YMCA 玩過,之後話唔想玩

佢 d 腫好d啦, 佢特別野蚊,  一返學佢週圉腫, 不過今次集中隻眼同耳仔,好可憐, 我都好心痛

你個女報料好詳盡, 我個好少自動報料, sara好叻女

原帖由 gst725 於 08-9-5 11:46 發表

希望我哋都無揀錯啦:D  遲D我哋會搬近學校,最近都有睇樓,不過無セ好野。

gst 725

你女女而家搭 school bus? 搬近d 可以遲d 起身真係好,最好可以行返學就好啦

saramama

monday 係咪照手冊帶書? WP 係咩書?
你會唔會去家教會個旅行?

samanthahk

我女都係 1A ,佢係Chloe, 我仲未收到 confirmation, 我係第二日即刻交表和 chenque, 我報 sat 0915 class,
希望今日有啦I

原帖由 samanthahk 於 08-9-9 10:55 發表
Hi,
my girl is in class 1A.  Anyone rec'd confirmation from R Lee Ballet ? her ballet class is on Sat. 11.45am.

regards
‹ 上一主題|下一主題