用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 今日蘇浙IN成點?
go

今日蘇浙IN成點? [複製鏈接]

回覆 HAPPYT 的帖子

今朝一早interview, 早咗40分鐘到,係covered playground 玩波波池同玩水加煮飯仔。20分鐘前可登記,早咗10分鐘入班房,過程流𣈱,老師及校工們都十分友善!其它家長都好有禮貌,我個仔玩水時另一個家長幫我們攞條apron比我個仔,話未in唔好整濕身,超nice.

我去到門口見全部老師係外國人(有一個中國男老師)先記得㨂咗英文interview. 揀咗20秒去到美藉外國男老師度interview,一座低佢好好先介紹自己,跟住問亞仔乜嘢名,我個仔無答,佢話et me guess...住枱上啲動物話,you are a horse... Duck..... Or (my son's name) and my son just laugh and no reply. 跟住佢俾間屋(內有6-7隻動物)叫我仔仔自己玩,同佢講要同爸爸傾計。老師主要in 我,問住邊,係咪2公婆都返工(佢睇住張application form),屋企講英文或中文、邊個照顧小朋友,我哋要返工有無時間俾仔仔,星期六、日會去邊等. 我地傾時同一時間教我個仔逐隻動物從屋中拿出來,仲話唔知點解少咗隻細豬...(4pair 一大一小動物),但無考仔仔. 之後再俾生果亞仔玩,無問係乜,佢自己介紹俾仔仔蘋果同蕉係假嘅,係toy,but the orange is real, u can smell it...我仔仔玩到跌咗個橙.
之後話無嘢問,問我有冇問題,最後見我仔仔指住顏色筆,老師俾佢畫公仔,之後話送咗幅畫俾仔仔但仔仔俾咗老師。之後老師叫仔仔自己揀及拿貼紙,若8分鐘。

基本上只係問仔仔名及握手,其它時間係同我傾計!

回覆:annes 的帖子

Check 返 application form 有3格,中,英,普揀,我tick咗中及英,被安排英文interview!!!

回覆 ml920 的帖子

Well actually u can pick who you want if he/she is available when you get inside the classroom. In my case there were 4 available for me to choose from.

回覆 cannben 的帖子

申請時㨂的,佢哋有3個班房,分別以廣東話,英文同普通話in.

回覆:cannben 的帖子

我Tick咗廣東話同英文,in 時用英文去到班房先知,我個阿Sir 好好人!

回覆:eugenalau 的帖子

Just bring the green slip and your kid will do!!!

引用:Quote:原帖由+Ammeyogi+於+14-01-06+發表即

原帖由 SandraLeung2012 於 14-01-06 發表
我是3/1in,我覺得唔關邊日in事
但大B interview 先

引用:回覆+SandraLeung2012+的帖子 我以為佢分

原帖由 Ammeyogi 於 14-01-06 發表
回覆 SandraLeung2012 的帖子

我以為佢分月份IN, 我見同我仔一組的都係同一個月.  ...
我見1及2月 B 喺 2號上午interview, 3月B下午...應跟大小排interview

引用:Quote:原帖由+BostonRedSox+於+14-01-06+發

原帖由 SandraLeung2012 於 14-01-06 發表
我唔知佢點分
我啲同事1月B 2號10:15am, 我仔2月+playgroup 同月同學11:00am, 同事3月B 同日下午2:15.

引用:我問過,Interview+日子和時間跟報名表號碼

原帖由 Mamaskhy0011 於 14-01-07 發表
我問過,Interview 日子和時間跟報名表號碼無關,係跟小朋友年紀大小分配的。

...
我見第一日我識嘅都係1-3月B 有interview. 但有朋友 8月 B喺第二日(3號)interview. 所以可能第一日interview 咗一部份大B先。

引用:我淨係睇咗書,+同埋畫野,+其它乜都冇+test+

原帖由 fdsafdsa 於 14-01-08 發表
我淨係睇咗書, 同埋畫野, 其它乜都冇 test 到......又冇機 lu.
佢剩問我仔仔名,乜都無考。但同我傾咗8分鐘。

引用:回覆+BostonRedSox+的帖子 細B?

原帖由 Ammeyogi 於 14-01-08 發表
回覆 BostonRedSox 的帖子

細B? 
2月,第一日朝早in

‹ 上一主題|下一主題