用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 佛教中華康山學校 net 14 佛教康山 20分都要抽
樓主: Janicekp
go

net 14 佛教康山 20分都要抽   [複製鏈接]

happypapapa 發表於 17-9-28 13:28
無錯,盲撐無用,講番實際先!

以今年形勢,除啟基外乙2可選既只有:
要隨機號碼好前, 北官乙二先會有機會.

去年見到大量乙二北官不入. (包括我自己)

子翹 發表於 17-9-28 13:59
我唔係入左先算架,我真係想入,因為要了解左呢間學校先,了解後,我係真心鍾意,我都好明白,因為大家都14 ...
仲有一樣最現實既嘢你無比較兩者既分別, 就係丹循升中派位好過康山.

mcl203 發表於 17-9-28 15:02
所以...我咪話若有粉絲深信Net 14係無保險線
咁即係...乙1唔中...可能乙2填啟基中啟基
乙3填啟基中啟基... ...

其實大大部份都係中乙一的. 始終NET14每間學校有不同FANS.

大家就係要搏一搏自己個隨機號碼能夠係所揀既學校乙一學額接收之內

根據去年統一派位NET14學額, 唔計借位, 啟基佔12%

mcl203 發表於 17-9-28 16:11
若係大部分家長都能中乙1,咁又即係D家長自行配對策略成功了,勁過D某教授既雷動計劃~~~
...
我同意, 其實都真係搏家長配對得好, 唔好一窩蜂去某一間.

子翹 發表於 17-9-28 17:48
你地搵既資料,我一早睇曬,啲周年報告、訪問,我自己上網不停搵,搵小學,唔係剩係睇升中數字,要升中好既 ...
呢位家長唔使咁激動, 大家都係討論下唔同觀點, 睇多啲知多啲.
我回POST都係純粹分享去年有見過的經驗, 作為路人甲, 我唔覺大家討論有咩問題.

啟基有無去>有, 我連開學簡介會都有去添
康山有無去>有, 仲有同校長whatsapp過添

子翹 發表於 17-9-28 18:01
我唔係話你
放心, 我無對號入座.

只係想講generally覺得每位會員都係分享唔同既見解啫, 就算大家睇法唔一樣都無咩問題.

‹ 上一主題|下一主題