用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

HKUGA   [複製鏈接]

我想問見校長同見老師會有分別嗎?因為我女話佢係見老師唔係見校長.

CoffeeCake 發表於 12-10-3 12:05
第二次小朋友見,係校長或主任見。
同時有2組人上去的,一組由校長見,另一組主任負責。<---我個女係咁 ...

same here, 我就係一直以為係見校長, 點知面試完呀女話佢果組係見老師, 另一組星星組先係見校長, 所以我有點奇怪囉, 因為之前個個都話第二次係會見校長傾下計.

不過我都打定輸數, 因為我女話佢係等待時無睇書而係同隔離個男仔傾計.

evaken  鍾意傾計係港同學生大多有0既特點呀~  發表於 12-10-3 14:13
Charlotte_mom  港同鐘意呢d架wor講真  發表於 12-10-3 12:56
MacMa  think positive: 你囡囡唔怕陌生人,仲幾識結交朋友!  發表於 12-10-3 12:33

Mac ma, charlotte Mom, 如果學校真係好似你地0甘睇, 就好啦.
我本來唔特別心儀港同, 但呀女1st in 同2nd in 完都好開心, 仲講1st in 時有中文字唔識感到唔開心, 但老師好好人安慰佢, 仲鼓勵佢, 佢話好喜歡港同既老師. 而我係1st in聽校長講話時亦感覺到校長對小朋友係非常關心, 老師好細心, 印象非常好.

linseymom  同意! 報左幾間直資/私校,港同的面試安排,睇得出佢地好尊重小朋友/家長,比我的感覺好舒服!  發表於 12-10-3 14:42
evaken  港同d老師真係好有heart架  發表於 12-10-3 14:21

CoffeeCake 發表於 12-10-12 08:51
但我見1B時比我張通告係寫19/10喎。。。唔通會分批出?

我都係9月in 1B, 張通告係寫19/10.
下星期好多間都出2nd in list, 好緊張呀.

CoffeeCake 發表於 12-10-12 10:16
有一間出結果潻!
其他神級既,應該係THE WEEK AFTER NEXT出2ND CALL (IF ANY!)
...
邊間會出結果?
除左德望仲有邊間唔駛2nd in?

"神級" 呢個形容好有趣.

CoffeeCake 發表於 12-10-15 12:07
我見上年信比上網CHECK早左2日到家,唔知今年會唔會呢。。。
如果會,咪WED會收信?好緊張!!! ...
係? 信仲早過網上通知? 呢排日日都開信箱, 好緊張好緊張......

evaken  以大囡經驗, 話果日出結果, 果日就會收到信~  發表於 12-10-16 10:20
‹ 上一主題|下一主題