用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 小學一至五年級三月的第二次考試取消了! ...
樓主: vin105
go

小學一至五年級三月的第二次考試取消了!   [複製鏈接]

ar_mak 發表於 20-2-6 22:50
其實你又唔使一句黃絲就隊埋去,因為藍絲咪一樣又會問政府,唔通藍絲會死死地氣返屋企蒸口罩咩~

本身停課 ...
真係好難過。疫症面前人人平等,社區爆發有武漢作為前車之鑑。香港人口密度高,隔離都唔知點隔離,補給物資又依賴四圍八方。封自己關,或者被人封,分別已經不大。
各自保重,大家平平安安已經是福,考試補課等等我覺得都係細枝末節。

ar_mak 發表於 20-2-7 12:09
未係需要難過既時候。目前最重要係心態,語言,對家人既關心。

PS:你得閒既關心埋網友都冇問題架~保重 ...
謝謝,你都要保重

Cheeselover 發表於 20-2-11 05:54
我的思想沒有顔色,不過真是很不滿意政府工作,政治的解決不來,我不怪責,連民生(命)工作也一塌糊塗,用 ...
我也很難贊她做的好,進退失據,其實真係唔知佢想點?可能的確能力有限?唯一就係人品應該好過上上屆,唔貪財。

ar_mak 發表於 20-2-11 17:54
當袁國勇用佢自己既方式去推算出香港將會有140萬人受感染既時候,政府又有冇為呢個推算去制定應對,然後 ...
可能係做慣照章辦事,唔識做leader. 對於突發事件無例可循就亂陣腳。
‹ 上一主題|下一主題