用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 2009年入讀九龍塘朗思LN~~請進
樓主: 貓咪館
go

2009年入讀九龍塘朗思LN~~請進 [複製鏈接]

我囡囡都收左係上午班呀,睇黎大家既concern都差唔多,最早時候我都係打算只係報下think (kln tong), 當然victoria、keen mind、pre-school收佢就最好。但而家眼見啟思(kln tong)都千幾人報名之後都唔敢唸喇,亦發現think既comment都唔錯,只係校舍比較舊,我應該都會俾留位費先。

我剛剛都都打左去think呀,佢話上午都有2班wo,每班12人,一個老師。每日有1小時英文,係外籍老師教。另外既時間會上中文、music同art,就會用返廣東話。每日仲會有15 min 上普通話,聽落都唔錯。但寫字就會係3歲先開始,即係LN係唔會學寫字。

原帖由 bowrisvanessa 於 08-11-17 17:36 發表

我都會比咗留位費位先, 因為各位的comments都幾好!!  咁victoria同pre-school係咪好過think??  聽講pre-school讀得幾辛苦, 因為好academic!!

其實我都唔識架,都係名牌效應。我都係怕佢讀得辛苦,但唔辛苦又怕佢第日唔夠competitive。pre-school我唔清楚,但我去過victoria,睇佢做俾小朋友睇既notice board上既英文就好深loh,有d好多英文字母既字,又有d就好抽像既字,e.g. open-minded、risk-taker,咁細個,咁深既層次好似我係中學先識咁,仲有d心臟血管既picture。

我唸佢post得出黎,都要預d小朋友要睇gwa,真係教得佢識又幾好呀,同埋校舍雖然係商場入面,但係又新又靚loh (compared to think)。
‹ 上一主題|下一主題