用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 玫瑰崗 prenursery 2013有結果嗎 ??, 有無人已收呀? ...
go

玫瑰崗 prenursery 2013有結果嗎 ??, 有無人已收呀?   [複製鏈接]

想問係唔係有OFFER先有信收, REJECT係唔係冇信通知?

回復 kittyland06 的帖子

我記得好似冇INTERVIEW信, 係排隊時即刻比埋時間喎!

回復 bobo101^*^ 的帖子

多謝晒你D INFORMATION, 好緊張, GOOD LUCK TO ALL OF US.

回復 Fullstop 的帖子

轉咗邊間? 點解走?

bobo101, 想問蘇浙d英文係唔係淺過RHS? 其實我鍾意有廣東話pn, 因為始終都係母語, 其他語言可以大少少再學都OK。

8月BB- AM OFFER, 好開心
個信封係牛皮A5信封, 有一張取錄証, 註明你幾時考同(已被取錄/未被取錄),再有一封信係講新生註冊, 同PLAYGROUP(ONLY FOR 取錄生), 總共10堂($4,000), 你可選擇搭校車,FREE OF CHARGE或付$200泊車(FOR 10 堂)。好感恩
希望大家都有好消息

回復 kittyland06 的帖子

應該唔係, 因為我個囡考時有問佢知唔知"呢隻(蕉)"係咩黎? 我同老師講佢未識講野, 老師問我個囡幾大? 我話14個月(8月b), 咁佢行開咗, 我仲以為唔得, 但係結果有am offer。 唔好擔心, 好快有好消息。

poodlema  你囡囡好叻呀, 我B都係8月,希望好似你囡囡咁叻啦~ 佢所以指令都做晒?  發表於 12-11-23 14:48

回復 poodlema 的帖子

都唔係, 唔識講野, 老師話攞一樣野, 佢攞咗第二樣野, 其他唱歌跳舞部份係我同佢一齊玩, 其他指令都ok。 希望你得啦, 可以一齊做同學仔, 你bb係仔定女? 考成點? ok嗎?

poodlema  我都好想我囝囝得呀; 佢係8月B, 做到大部份指令, 係唔講野囉...  發表於 12-11-23 15:12

回復 happymama_jkc 的帖子

係A5牛皮信封, 有d厚, 4張紙厚。 信封有你application number。

happymama_jkc  oh ic 噤即係我收到學校信件而係用牛皮信封就ok , 唔係呢就係reject , 我到而家仲未收到, 係唔係 reject多呢  發表於 12-11-23 15:12

回復 littleashley 的帖子

張紙係有"(已被取錄/未被取錄)", 佢會刪咗其中一個。

回復 Qso 的帖子

Please include me.  Thanks Qso to organize it.

回復 karman888 的帖子

Hi, 我係8月BB GOT AM OFFER, 我都係交咗明慧留位費.  

happymama_jkc  你交左 np 明慧?  發表於 12-11-23 16:56

回復 karman888 的帖子

我會揀玫瑰崗, 因為佢有小學BACK-UP, 同埋母語, 英語, 普通話, SPANISH, 語言好均衡, 同埋好多親子活動, 同校舍大好多,  所以我會比囡囡讀RHS.  淨係睇INTERVIEW, 都覺得難好多, 所以都擔心我個細B唔知應唔應付得到, 我見好多大B有AM OFFER, 你點揀啊?

其實我個B係8月BB, 應該都係細B, 所以唔好灰心, 等你地好消息

happymama_jkc  我朋友話教育局定左 9月18日前都係算大 b , 之後就係細 b 喎  發表於 12-11-23 17:15

bobo101, 想問你覺得RHS 英文STANDARD係唔係讀高人地一級, OK嗎? 需要再找補習?

HI, poodlema, 唔好灰心, 緊又一間好學校可以找到. 另外我想學校應該不會有preference for全職媽媽, 因為我是上班一族, 我先生也是.

回復 periwinkemama 的帖子

我無填questionnaire.  內容係填咩?

應該冇關係, 我係早上個批見, 我完全冇填QUESTIONNAIRE, 剩係4個BB坐埋一齊, 一個老師IN 4個BB, 一個個問.

想問你係幾點IN? 唔知係唔係下午IN 先要填QUESTIONNAIRE?

Fullstop, just curious if you fill in the information of siblings? or the principal find out themselves about the siblings relationship?
‹ 上一主題|下一主題