用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 港大同學會小學 港同第二輪面試
go

港同第二輪面試 [複製鏈接]

醒目開學勳章 王國長老

學校睇學生不嬲無分大仔細仔, 每年都有細仔考到呀

phoebe_ming5    發表於 13-10-2 10:16

醒目開學勳章 王國長老

kiki1016 發表於 13-10-2 08:42
我問個仔佢話想帶ort 的一本故事書,另外又話想帶巴士大全。我想最重要是小朋友真我喜歡那書,講得到是什麼 ...

嗯嗯, 呢個係重點, 如果 (我話如果咋)waiting time時老師有留意小朋友, 見到佢拎住本書都唔願, 帶咩都無用啦

醒目開學勳章 王國長老

hellomayo 發表於 13-10-2 11:29
唔會將大細囝囡編一齊呱, 年頭同年尾有機會相差好大喎, 如果無分咁咪對細的有少許唔公平? ...

以我認知似乎無分齡, 因為收左都係一齊教......

醒目開學勳章 王國長老

平常心啦, 起碼過到第一關, 証明學校唔係跟出生月份揀人呀

醒目開學勳章 王國長老

MyTeddyBear 發表於 13-10-2 12:35
請問Charlotte_mom以你的經驗, 是否每人要輪流讀自己帶去的圖書? 或只是拿著書本簡單的介紹呢?
Thank you ...

我兩個考時都無呢一round, 以經驗黎講真係答唔到
以我8返黎資料, 應該只需要普通介紹姐

醒目開學勳章 王國長老

引用:請問是否去年已3+rounds?

原帖由 ajfamily 於 13-10-02 發表
請問是否去年已3 rounds?
其實都係,不過舊年係人人1A1B後, 400強入第二輪。今年係全部第一輪,揀一半入第二輪,再400強入第三輪

醒目開學勳章 王國長老

回覆:港同第二輪面試

祝各位小朋友順利過關

醒目開學勳章 王國長老

一早講左要見家長
http://www.hkugaps.edu.hk/img/p/ ... 014-2015_flow_3.pdf

醒目開學勳章 王國長老

DEMAMMY 發表於 13-10-24 17:26
Thanks Charlotte_mom for prompt reply.
Be more specific, will parents and kids be interviewed sepera ...

應該係一齊, 傾下計

醒目開學勳章 王國長老

引用:400個最後選幾多個? +

原帖由 tallmama 於 13-10-25 發表
400個最後選幾多個?
約120-124。(4班30人有時會收多一個,31通常係上限,近年都無32)

醒目開學勳章 王國長老

回覆:港同第二輪面試

吾好自己嚇自己,我識讀緊果班考小一家長都未有消息。可能分批收到呢

醒目開學勳章 王國長老

引用:我仔終於入到3rd,+開心到 +

原帖由 evaken 於 13-10-26 發表
我仔終於入到3rd, 開心到

醒目開學勳章 王國長老

引用:Quote:原帖由+evaken+於+13-10-26+發表我仔

原帖由 ihv2kids 於 13-10-26 發表
我同妳一齊
Congrats

醒目開學勳章 王國長老

引用:今個星期第三個certified+ +

原帖由 catcc2000 於 13-10-26 發表
今個星期第三個certified
等埋星期一先啦

醒目開學勳章 王國長老

引用:點解咁遲至3rd+in? +

原帖由 julie123 於 13-10-26 發表
點解咁遲至3rd in?