用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 請問有沒有人在火炭的松板綱琴城買二手琴? ...
go

請問有沒有人在火炭的松板綱琴城買二手琴? [複製鏈接]

請問有沒有人在火炭的松板綱琴城買二手琴?

請給意見。如沒有,你們買二手琴會在哪一間買呢?哪間信譽好?謝謝! :

Re: 請問有沒有人在火炭的松板綱琴城買二手琴?

其實我真係唔見意各家長買二手琴
我之前係個度買左個2手琴
真係死...tune琴一年tune左6次
個琴仲唔平 3萬左右.....
大家如果可以不如買柏斯d琴啦.... 一手都好過二手....
我仔仔老師幫手choose左部琴..仲有discount 真係平過二手琴
sogood 寫道:
請給意見。如沒有,你們買二手琴會在哪一間買呢?哪間信譽好?謝謝! :

loverbb,

請問你上次在那間買二手琴?如不便公開請PM那店鋪名給我,謝謝!

醒目開學勳章

本人現有一部yamaha黑色C108出售,售價$12000包搬運and Tune琴,通利行貨(一百週年限量版),保養良好,連琴套(新買)、防潮管及琴櫈。琴的serial no.5903323(很新的)!黃大仙竹園試琴。If u have interest, u can pm me!
Thanks!

Photo:

http://hk.f2.page.auctions.yahoo.com/hk/auction/b6111764

yuk hei mun
我叫旭薯!我好乖乖,所以daddy,mummy and 哥哥好錫我......

Please also post the place for me

thanks

醒目開學勳章

我之前係呢間買左部二手琴..
點知..    唔好提..
總之呢間唔好...

我都有去過呢間琴倉睇過,但d琴好唔得,舊到不得了,但一d都唔平,yamaha u1,好似都要~$16000。另外一次去左觀塘個間拔萃琴行,(都係琴倉),不過呢間d琴,個師傅會執一執,內同外都比較好,要求唔高都可以用下,如果你有耐性,耐唔耐都會有一個比較好質素。

不過講到尾,用萬多元買個二手琴,不如加多少少買個新琴,kawai kx21都係 二萬元內。你可以試下呢條link,可能買到平又100%全新kawai,個琴都係經嘉惠買。

[size=large]kawai piano

柏斯d平價琴麻麻地.....
如果買2手琴最好有琴cert. (穩陣d)
陳列琴係呃人架(日本好多年0既2手琴)......唔好上當。

朋友帶琴老師去揀琴  (琴老師係佢親戚冇賺錢), 揀左大陸琴幾千元, 好新淨高身琴, 但個琴成日走音 + d 鍵彈多兩彈就凹入去。
最好搵tune琴師去揀琴, 佢地識睇內籠。
‹ 上一主題|下一主題