用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 玫瑰崗幼稚園 歡迎~~玫瑰崗幼稚園家長
樓主: ILoveYou520
go

歡迎~~玫瑰崗幼稚園家長 [複製鏈接]

Re: 玫瑰崗幼稚園~~~家長園地

Last year, there were 2 sets of activities, 1 for July and 1 for August
(not sure the date, as my boy was in PN, no need to join the activities)

wrswhat
可能暫時得你一個家長有玫瑰崗經驗, 令我們對學校多了了解.
這兒又安靜下來, 不如大家分享下點解揀玫瑰崗

我先呀~~
其實我對呢間學校一d認識都冇, 對其他學校都是, 但我的朋友是在這兒任教, 她極力推薦自己的學校給我, 雖然她也有介紹及講解其他學校的好與壞, 讓我自行選擇, 最後我都是揀了此校, 因我和老公覺得我的朋友是一位非常好老師, 熱愛學校, 熱愛工作... 來到這兒得到其他網友都支持這間學校, 我想我們沒有揀錯

係啦...可能呢間學校都冇咩新消息.
初初我自己就鐘意佢夠大,現在就覺得樣樣都好滿意(可能我自己對其他學校認識唔深lar).
p.s.茶點都好好味架(我試過干燒e麵同雞翼),而今日既茶點配合"夏天"主題食西瓜    

Hi,mrswhat,

我都同意茶點好好味,上星期囡囡說吃了一隻很大的香蕉,今天說吃了兩塊西瓜,我覺得很健康啊!有一天好像說吃雪糕,唔知真定假?!

(07-08)
1:mrswhat - K2 (LA班)
2:菜菜子 - k2
3. bonbon123 - k2
4. 731mon - k1
5,BuBumammy-PN
6. JosetteKyle - K2
7. milk_milk(K1)
8.小魔怪baby-k1
9. mango22 - k1

真架,去年都有,一人一杯,有影相!
click

mrswhat:

多謝你d相片分享,d相好正呀,miss Ip好靚女啊!
你有咁多學校唔同旣生活相真好,我而家間學校
d相次次淨係影佢個大頭,張張一樣咁,無乜突別架,
我朋友女女間學校要交近$400一個月茶點費,
茶點食餅仔,粟米片,蛋糕仔咋,玫瑰崗茶點咁豐冨,
仲有雪糕食真讚    ,我仲見到好多小朋友穿泳衣,
係咪學校游水水?d小朋友好似好開心喎,我都好想仔仔快d
入黎讀...

Miss Ip 真係好靚女,我初初仲以為佢係"Fiona Sit"
小朋友係學校游水,每年一次,不過係玩暖水!     

係呀!Ms Ip真係好似Fiona Sit

學校的茶點很豐富呀~~   
唔知學校會否有餐單張貼出來比家長睇?

"真正的Fiona Sit也是在這裏讀幼稚園呢!"...REALLY?但佢鬼鬼地,唔通係國際班?

去年我都想叫學校提供餐單,但覺得會增加老師既工作量.而家囝囝日日自己講番食過d咩仲好,可以叫佢形容下d食物.

明天係家長日,唔知囝囝係學校有咩古怪野而冇講比我知啦!

食雪糕, 小朋友一定喜歡呀!!! 比我都喜歡呀!!!
國際班好似開左4-5年左右, 真正的Fiona Sit 應該唔會係道讀國際班。你的班主任又真係幾靚, 唔知我女女將來的班主任會否一樣??

Mrswhat 你都幾為老師著想, 但我想叫老師咁做, 老師都可能會好樂意架!!
聽日家長會, 希望你仔仔的result會好好呀!!! 不用擔心!!!

哈哈哈...

i know most of the kids are being difference between school and at home.
so it is a good news to heard that your son got an award, congratulations!!  did he happy about that??

我祝各位玫瑰崗學校的daddy happy father day!!!!
我的daddy 同埋小女的daddy 都開心快樂!!!
今日大家同daddy 玩得開心d呀!!!

多謝哂呀,囝囝冇咩反應,只係"尾尾嘴"笑左一陣.

不過我真係要多謝各位老師(especially miss ip),佢地真係好比心機去教每一位小朋友.

原來昨天下午有低班同高班係維園表演慶祝回歸...不過我唔記得去睇.

聽老師講原來暑期班有得係學校游水,參觀麥記同反斗城,囝囝一定開心到震!

嘩~~學校真係有很多活動,小朋友實開心到不得了!
仲有成2個幾月先至開學,好心急~~期待怏d可以返學!   

想請問下學校是否會安排家長參加觀課活動?可否分享一下。

(07-08)
1:mrswhat - K2 (LA班)
2:菜菜子 - k2
3. bonbon123 - k2
4. 731mon - k1
5,BuBumammy-PN
6. JosetteKyle - K2
7. milk_milk(K1)
8.小魔怪baby-k1
9. mango22 - k1
10.cherry42007-k1

其實我已好肯定我家的小魔怪有雙重性格,佢係學校老師話佢好乖,聽人講..........但返到屋企就完全相反,最近仲成日發脾氣,真係唔知點教!   
[quote]
mrswhat 寫道:
哈哈哈...
‹ 上一主題|下一主題