用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 請問妳地小朋友學邊種算 - 珠心算, 公文式, 奧數等等 ?? ...
樓主: tramtram
go

請問妳地小朋友學邊種算 - 珠心算, 公文式, 奧數等等 ??? [複製鏈接]

Re: 請問妳地小朋友學邊種算 - 珠心算, 公文式, 奧數等等 ???

too young la ... maybe 5 yrs old is better. At least they understand what you are talking about. No need to be hurry.

由 twg 於 2007-05-29 15:19:56

我仔快3.5歲, 可以學珠算嗎?

Re: 請問妳地小朋友學邊種算 - 珠心算, 公文式, 奧數等等 ???

Dear Hehemum,

Please pm me, I live in Tsuen Wan.

Thank you.

Hehemum,

Please pm to me.

Thank you.

請問現在還可以加名嗎?[quote]
B-Baby 寫道:

各位媽咪請留意:
近期有很多mami pm我問珠心算老師既資料, 我已問過老師, 她教屯門區為主, 但如果就到時間既話, 都可以去其他區, 如有興趣既mami, 可以留下所住地區(如 : 沙田區 , 沙田第一城), 老師會較容易就到時間, 現老師收我$120/堂, 每星期一堂, 每堂1小時, 但其他區既話, 老師會收返貴少少, 因為佢話車費及時間較多, 但係可以搵多1位小朋友一齊上, 咁你地可以share返d學費,唔駛咁貴, 我唔想直接比老師既電話你地, 因為唔想打擾到佢, 請各位見諒! 集齊資料後, 我會比老師睇, 如果老師可以黎到既話, 我會再pm你地, 留聯絡電話比老師, 到時老師會直接聯絡你地架啦!

姓名 --------------- 地區---------小朋友年齡
kachunma ---------天水圍嘉湖山莊 -----5歲
122510------------沙田火炭------------5歲及8歲
lovelymame -------深井 ----------------4歲
tramtram ----------荃灣荃景圍 ---------4歲
(我想搵人夾1-2位, 請問有無4歲家長, 有興趣, 大家傾下
Golf-----------------青衣灝景灣------6 歲 (已學初級)
iris888--------------天水圍天頌苑--------4歲
brjhome------------天水圍

睇到咁多家長講,但好似好少人講e.nopi math,所以都想俾多個選擇各家長。

我仔仔大約半年前學緊公民數,但因為佢話做到好悶,唔肯再上堂,之後有朋友介紹我試下e.nopi math,初初都只係抱住試下既心態,(因為始終好少人知呢個數學)

但我睇過佢地d習作同上堂,我覺得都幾好,所以到而家都成左4個幾月。

我覺得最好之處係佢係英文數學,而且唔止計數,仲有一part叫做邏輯數學,d老師話由細開始學邏輯數,唔單止數學好左,連其他學科都有幫助。

我個仔不知幾鍾意呢部份,佢而家日日都話要做習作,而且d老師話佢d程度俾同年既快左,真係好開心呢

想找KWIK MATHS那位老師的家長, 我已pm給你們了, 請你們直接找她, 你叫她盡量幫你安排時間啦, 我知佢都好full (通常好的老師會full d) 希望你們可以報到啦!  

hehemum

各位媽咪請留意:
近期有很多mami pm我問珠心算老師既資料, 我已問過老師, 她教屯門區為主, 但如果就到時間既話, 都可以去其他區, 如有興趣既mami, 可以留下所住地區(如 : 沙田區 , 沙田第一城), 老師會較容易就到時間, 現老師收我$120/堂, 每星期一堂, 每堂1小時, 但其他區既話, 老師會收返貴少少, 因為佢話車費及時間較多, 但係可以搵多1位小朋友一齊上, 咁你地可以share返d學費,唔駛咁貴, 我唔想直接比老師既電話你地, 因為唔想打擾到佢, 請各位見諒! 集齊資料後, 我會比老師睇, 如果老師可以黎到既話, 我會再pm你地, 留聯絡電話比老師, 到時老師會直接聯絡你地架啦!

姓名 --------------- 地區---------小朋友年齡
kachunma ---------天水圍嘉湖山莊 -----5歲
122510------------沙田火炭------------5歲及8歲
lovelymame -------深井 ----------------4歲
tramtram ----------荃灣荃景圍 ---------4歲
(我想搵人夾1-2位, 請問有無4歲家長, 有興趣, 大家傾下
Golf-----------------青衣灝景灣------6 歲 (已學初級)
iris888--------------天水圍天頌苑--------4歲

Hi!

I want to join.

Gigimum-------North Point-------5.5 years old

[quote]
jolly_sandy 寫道:
各位媽咪請留意:

河馬媽咪:

Please check PM.

河馬媽咪,

不好意思, 我現在還未收到老師的來電, 請問可以幫我問問老師嗎? 真的很想給囡囡學, 麻煩你呀!

Dear hehemum,

KWIK MATHS 同奧數有咩分別? 可以pm Kwik Maths老師的資料給我嗎?
謝謝!

Dear 3KidsMaMa

你問kwik maths的問題已回覆你, 看看我的意見能否幫到你?  請check pm!  Thanks

hehemum

Hi 河馬媽咪,
Would you also pls pm the details to me? Thanks in advance!

Dear 河馬媽咪,

My details:
Brenda08---Tsing Yi---near 5 yr old
‹ 上一主題|下一主題