用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 救世軍韋理夫人紀念學校 救世軍(上午校)家長請進
go

救世軍(上午校)家長請進 [複製鏈接]

救世軍(上午校)家長請進

有沒有小朋友今年9月入學的家長,我對孖仔已經是該校之準一年級學生了   
一齊分享下   

原文章由 zoeyyw 於 07-5-12 18:46 發表

有沒有小朋友今年9月入學的家長,我對孖仔已經是該校之準一年級學生了   
一齊分享下     

小女亦是讀此學校上午校, 不知會否與妳孖仔同班? 希望還有其他此校上午校的家長進來交換意見

P1C

My baby will be at 1C.

原文章由 evakwok 於 07-8-30 00:45 硐表

evakwok, 你係咪eva 媽咪呀? 希望我冇認錯人:loveliness: , 我仔係沛希呀,  好想知eva 返學ge情況, 15/9你會唔會返園舊生家長會呀?:)

原文章由 evakwok 於 07-8-30 00:45 硐表

my daugeter was 1D

pearl mum

其實救世軍 D功課都好多同幾深. 每晚聽英文普通話又要上網做練習. 比太古深好多同多好多課外練習. 太古就多康樂活動, 每日番學都係玩, 哥哥開心好多.

我想問救世軍將來會唔會轉全日制呢 ???? 我仔讀緊迦南幼稚園 (k2), 睇番d information, 考入去而成功既機會率都幾大, 唉 ,,, 今年要報學校啦, 我依家頭都大埋.

原文章由 evakwok 於 07-10-18 08:15 發表
其實救世軍 D功課都好多同幾深. 每晚聽英文普通話又要上網做練習. 比太古深好多同多好多課外練習. 太古就多康樂活動, 每日番學都係玩, 哥哥開心好多. ...
APfamily   

原文章由 蕭夫人信箱 於 08-4-16 18:55 發表
我想問救世軍將來會唔會轉全日制呢 ???? 我仔讀緊迦南幼稚園 (k2), 睇番d information, 考入去而成功既機會率都幾大, 唉 ,,, 今年要報學校啦, 我依家頭都大埋.

...

我都心儀這所學校, 可否比些意見..

Hi All,

我個小朋友今年9月升小二, 過了一年救世軍全日制生活, 我有以下感覺:

功課 - 都好多, 不過我唔覺得好深.
        - 要聽普通話CD ( 唔多 )
        - 又要上網做練習 (你可以唔倣)

課外活動 - 有很多比你選擇 (Monday ~Friday)

學校內外環境尚可, 雖然有D舊, 設備不多, 但校長和老師都好nice.

全日制由 8:00am~3:15pm ,有D早, 如果答校車種早(7:00am 上車),我個小朋友要好早起床,  如果改 8:30am就好 la ... :)

唔好意思, 我都想知道 小二 同 小一 有冇大分別, 要注意 D WHAT ?  請示教 !

有沒媽咪可以俾多D COMMENTS..阿女IQ高,情緒唔太好,我又唔太想佢去下午校個間,但佢D老死又會去個間,佢想有個伴,有沒媽咪可以教下我...THX!

原帖由 NO.1YUET 於 08-8-14 21:15 發表

我都心儀這所學校, 可否比些意見..
[size=medium]穎慧賢淑是伊人,怡悅自樂最歡欣
‹ 上一主題|下一主題