用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 近排見到咁多唔好的老師,所以我都想呷下~ ...
go

近排見到咁多唔好的老師,所以我都想呷下~ [複製鏈接]

近排見到咁多唔好的老師,所以我都想呷下~

事原我想搵個中國人教我囝英文oral,後來有位小姐pm比我話佢會教...咁我咪打比佢lor...最初我話想一個week上兩堂佢話ok...但要覆實我時間....後來我夾過我囝個時間表...我發覺唔得...所以立即打比個老師(係同一日)...我同佢講改一個week一堂....問佢有無問題...教唔教...我咁問係因為我認為我有權選老師...人地亦有權選學生或時間地點...但當時佢答我無問題...重話最緊要幫到我...講得好好聽架...但我足足等左佢over 1個week有多...今日已經2個weeks...佢都無打比我...佢唔教唔緊要...但起碼都話聲我知呀...我覺得好有問題lor

Re: 近排見到咁多唔好的老師,所以我都想呷下~

不要為這些事勞氣, 希望你能找到位負責任及有愛心的好老師.

下... 我都收過呢種pm喎! 唔知係咪同一個人, 不過我無覆佢, 我想搵好啲.

河馬媽咪你經驗豐富,真係要過兩招比我地呀?

河馬媽咪

我都有睇你個topic...我都覺得個老師咁做好唔o岩
希望唔好有下一次啦

河馬媽咪 寫道:
唉.....乜你都好似我咁唔好彩!

多謝你安慰...但其實我又唔係嬲...但我唔明點解個老師會咁唔負責任ja...唔通講聲唔教好難咩...唔明

wc861 寫道:
不要為這些事勞氣, 希望你能找到位負責任及有愛心的好老師.

有可能架...不過我唔會公開佢個名咁衰...我只希望佢見到哩個topic後會有所改善啦...唔好再咁做

mmdd 寫道:
下... 我都收過呢種pm喎! 唔知係咪同一個人, 不過我無覆佢, 我想搵好啲.

河馬媽咪你經驗豐富,真係要過兩招比我地呀?

好過份, 沒有責任心, 點教小朋友

pk

咪就係lor.......

pinkykei200 寫道:
好過份, 沒有責任心, 點教小朋友

唉~~好心o個個老師唔好影衰曬la~~咁無責任感~~甘搞法,我地教琴補習o既,都好難收學生麻~~!我教琴o既都會pm俾各位媽媽,我唔想俾人有錯覺,我地就係唔專業,無責任感,甘樣我地咪無飯開?:cry: 唔該,各位都自律下la~~
喜歡鋼琴、彈琴及教琴的我~~只想看著我的學生開開心心快快樂樂的成長~~

好彩好無咁bad experience, 其實呢度本來係比mami share experience, 唔係for you making advertisment. 我地share d個老師真係quality高又識教小朋友, 唔係比d 老師自己話自己專案, 扮老師個d更加討厭.

cathy, 我見你之前d post又教錯野, 又話教琴老師唔洗一定演奏級, 八級都好夠,講d歪理, 仲問我地你咪無飯開....    有"射"自然香

而家攪到我都唔係好相信人地pm比我d野呀

cathy_piano 寫道:
唉~~好心o個個老師唔好影衰曬la~~咁無責任感~~甘搞法,我地教琴補習o既,都好難收學生麻~~!我教琴o既都會pm俾各位媽媽,我唔想俾人有錯覺,我地就係唔專業,無責任感,甘樣我地咪無飯開?:cry: 唔該,各位都自律下la~~

lumlum_mum

咁你咪好彩lor
以後再收到入何老師pm比我...我都唔會再覆

[quote]
lumlum_mum 寫道:
好彩好無咁bad experience, 其實呢度本來係比mami share experience, 唔係for you making advertisment. 我地share d個老師真係quality高又識教小朋友, 唔係比d 老師自己話自己專案, 扮老師個d更加討厭.

Ha, Ha...

I've recommend my teacher to several BK mummy so far there is no bad feedback

Ivy124,

你之前問個時我都有介紹我個個比你,你唔係講緊佢ar (話英國返黎個個呢) 如果係的話,佢月尾先返港ar, and佢1 lesson per week 都會教嫁禍
如果唔係的話, 不如叫你仔仔/囡囡既同學介紹啦, better than just search around here..

Hilary

Hilary

唔係你介紹的老師呀...我都未同你介紹的老師聯絡 我唔想公開人地個名...始終我只係想呻下而唔係想唱衰人地...人地(她)都要繼續向bk玩架

Hilary 寫道:
Ivy124,

你之前問個時我都有介紹我個個比你,你唔係講緊佢ar (話英國返黎個個呢) 如果係的話,佢月尾先返港ar, and佢1 lesson per week 都會教嫁禍
如果唔係的話, 不如叫你仔仔/囡囡既同學介紹啦, better than just search around here..

Hilary

河馬媽咪

又唔好咁快放棄...我之前亦都向bk度搵左d好好o既老師...所以唔好比一d壞份子影響到呀

河馬媽咪 寫道:
我諗都唔會有下次, 我唔會再係bk搵老師架啦!見過鬼仲唔怕黑咩!

我都係咁話,我個老師都係bk搵的,不過揾個時真係要小心d lor,試過有個話自己個老師教到點好點好,但原來人地最高衹教到5級,唉......

Ivy124 寫道:
河馬媽咪

又唔好咁快放棄...我之前亦都向bk度搵左d好好o既老師...所以唔好比一d壞份子影響到呀

[quote]
河馬媽咪 寫道:
我諗都唔會有下次, 我唔會再係bk搵老師架啦!見過鬼仲唔怕黑咩!
[/quote]

o下...咁你點知佢只得5級呀

[quote]
meikeimami 寫道:
我都係咁話,我個老師都係bk搵的,不過揾個時真係要小心d lor,試過有個話自己個老師教到點好點好,但原來人地最高衹教到5級,唉......

‹ 上一主題|下一主題