用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 返全日工的媽咪, 仲要自己湊噃學放學, 可否分享一 ...
樓主: baby_Qoo
go

返全日工的媽咪, 仲要自己湊噃學放學, 可否分享一下經驗 [複製鏈接]

Re: 返全日工的媽咪, 仲要自己湊

自己都係要返工. 但無請工人. 所以, 搵一間幼稚園要有延展時間. 依架個仔讀緊個間可以去到 8:00 pm 仲係學校食埋飯.  

大家好,我九月都會好象你地咁又返工又自己抄返放學,個心都好惊唔知自己得唔得.想請問下大家有無試過如果BB唔舒服,咁點算?返學定請假係屋企,咁係埋又要自己都請陪佢?我好擔心呢樣
上善若水!真心生活!

Hi, lisatsoi,

其實冇野係唔得既, 不過過程可能會辛苦d. 而且你要有心理準備因為係九月剛開學既時候, 小朋友多數都會病. 有d一, 兩次, 有d病一, 兩個月, 之後就會好d, 因為佢地低抗力增強左.
所以最好預先找多個人幫手, 如果爸爸可以配合到就最好不過.
之後, 我都試過囝囝突然病左, 要請假, 好彩我公司請假還可以.
[quote]
lisatsoi 寫道:
大家好,我九月都會好象你地咁又返工又自己抄返放學,個心都好惊唔知自己得唔得.想請問下大家有無試過如果BB唔舒服,咁點算?返學定請假係屋企,咁係埋又要自己都請陪佢?我好擔心呢樣

我個女飲奶,又係飲得又慢又少, 可否傳授一下d技巧俾我?

謝謝 !!

唔該晒,我個仔食
上善若水!真心生活!

Re: 返全日工的媽咪, 仲要自己湊噃學放學, 可否分享一下經驗

if u have around 20K will u give up ar?

Jayson was born in Apr2006
Jeremy was born in Apr2008

我都好擔心,
‹ 上一主題|下一主題