用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 幾歲俾小朋友入童子軍
go

幾歲俾小朋友入童子軍 [複製鏈接]

幾歲俾小朋友入童子軍

幾歲先可以入童子軍,要咩絛件
有冇已入童子軍架,係點樣架,可否分享下

Re: 幾歲俾小朋友入童子軍

你係唔係問男女童軍呀?如果係,就要於K.1学期中致电童軍總会取Application form。因最细都要K.2才可參加,他們的隊伍叫"小蜜峰",我大女都join緊!

MMMONSTER 寫道:
你係唔係問男女童軍呀?如果係,就要於K.1学期中致电童軍總会取Application form。因最细都要K.2才可參加,他們的隊伍叫"小蜜峰",我大女都join緊!

係吖~!   thank you.

Hi mothers,
I also would like to know more about 童子軍. Is it safe for K2 children to join? What kind of activities will be held? Do parents need to participate? I hope not. hee. I would like my children to learn to be more independent.

我仔仔未夠5歲時都加入過, 我就做埋領袖(義工家長), 老實講我係唔放心仔仔太細先做, 上堂時有個男仔真係勁唔聽話, 資深既領袖就叫得佢聽, 有個大哥哥領袖就搞佢唔掂, 2堂後佢知我仔仔細就成日蝦佢, 如果我唔係度睇住就c火, 終於幾堂後仔仔唔願再上.

醒目開學勳章

hi!我個女剛讀k1,佢係參加學校小蜜蜂喎,咁唔係全部學校都有架咩
[url=http://www.yahoo.com][img]
‹ 上一主題|下一主題