用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 賽馬會官立中學請問有沒有人聽過?
go

賽馬會官立中學請問有沒有人聽過? [複製鏈接]

賽馬會官立中學請問有沒有人聽過?

請問它屬Band幾,校風如何?可否選它為乙部第五志願?因祇供56個位。

Re: 賽馬會官立中學請問有沒有人聽過?

No! This is a Band 3 school!

吓, 唔係band 2 架
francesyip 寫道:
No! This is a Band 3 school!

醒目開學勳章

呀仔學校提供資料,係band 2...

betty

我個女個老師都係話BAND 2喎間 ,佢講過第5、6可以填O里

小女學校老師說此校(牛津道)是 Band 3,本人亦經常見此校少部份男女生放學後聯群結黨於附近公園放肆嘻戲及抽煙!

請看中學概覽和中學一覽表,賽馬會官立全部有160個位,自行派位都派唔晒,仲有133個位剩,好極有限,五個九龍区都有它的位分。

sogood 寫道:
請問它屬Band幾,校風如何?可否選它為乙部第五志願?因祇供56個位。

BAND 3, 若有其他選擇, 就別選他了!
平日午飯或放學時, 可往牛津道公園一看該校學生如何講粗口, 抽煙.....

醒目開學勳章

哈哈,我都讀過呢間學校,想當年我都唔係乖果隻,操行係poor,不過係20年前既事lo.

我女女間小學提供此校為band3,唔好選~~

賽馬會官立中學都可以列入band2學校,band2/3都有(比例不詳)...其實甚麼banding中學都有學生食煙講粗口打架(睇多與寡)...不過假如你見識過“正宗”band3中學...就會發覺此校算唔錯!
托爾斯泰:幸福的家庭都是相似的,而不幸的家庭則各有各的不幸!

agree
怒傷肝,喜傷心,思傷脾,憂傷肺,恐傷腎........

‹ 上一主題|下一主題