用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 鋼琴調音價錢 & 琴弦線斷左再配價錢一問.... ...
go

鋼琴調音價錢 & 琴弦線斷左再配價錢一問.... [複製鏈接]

鋼琴調音價錢 & 琴弦線斷左再配價錢一問....

想問下大家

1] 鋼琴上門 --> 調音價錢 $250 算唔算平

2] 如果, 綱琴--> 琴弦線斷左, 再配 1條收 $300 算唔算平

麻煩大家報料    

TKS

Re: 鋼琴調音價錢 & 琴弦線斷左再配價錢一問....

兩樣都算平啦
Music is the art of thinking with sounds. –Jules Combarieu

kaka0814

係呀.....tks

果個師傅話由公司報會貴好多

我先問佢係米唔洗經公司報價由佢幫我去配線
就係咁樣先平 d

通常如果師傅係熟手, 你up俾佢知你咩 model 同邊條線 (或者邊個音)斷左線, 佢都可以打定點線來搵你, 一次過 tune 琴同上番條線, 咁就會平d

經公司就一定貴啦, 你唔信咪打去問下價錢, 比較下咪知囉。
Music is the art of thinking with sounds. –Jules Combarieu

價錢太貴,通常調音250.00斷線加收100-150
要看斷那一條線,如果是鋼線那方便很多。如果是低音的銅線那就煩了

係呀, 我上次斷左條低音銅線..... 最低的 c 音.... 唉..... 咁就無左 400 蚊      

唔好意思請問可唔可以PM比個TUNE師傅我

可以, check pm la

chamywong 寫道:
係呀, 我上次斷左條低音銅線..... 最低的 c 音.... 唉..... 咁就無左 400 蚊      

請問可唔可以PM比個TUNE琴師傅我啊???唔該

Can you please pm me details of the "tuning-man" also?

Many thanks

2007ck 寫道:
請問可唔可以PM比個TUNE琴師傅我啊???唔該

please check pm  

MKMUM 寫道:
Can you please pm me details of the "tuning-man" also?

Many thanks

please check pm  

Please pm me the detail.  Thanks a lot!

簽名被屏蔽

chamywong,

pls check pm. thanks.

HI chuiyeebird, w.sky, CalebMa

please check pm, :)

[img align=left]http://www.fx-word.com/img1/20070115/1168850504I.gif[/img]

Hi Chamywong

Please also post to me

thanks

醒目開學勳章

Hi Chamywong

Please pm me the detail.  Thanks!

Hi Chamywong & mansonwai

Please pm me the details of the tune 琴師.  many thanks!
[img align=left]http://www.fx-word.com/img1/20070115/1168850504I.gif[/img]
‹ 上一主題|下一主題