用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 資優教育 對迪士尼美語教育顧問的看法
go

對迪士尼美語教育顧問的看法 [複製鏈接]

對迪士尼美語教育顧問的看法

有沒有家長買了套迪士尼美語教材後,覺得D教育顧問講一套,做一套,完全沒有教育顧問的售後服務;但對D名人就有, 大家都是付足金錢購買,但是就大細超!   

Re: 對迪士尼美語教育顧問的看法

They are SALESPERSON ONLY, not 教育顧問, no after sales services.

So you'll think that they are so good that before you buy the product.

But after product delivered, no one will contact you unless they have something new for sales.....

So SALES, SALES and SALES.........................

兩個字: 好煩.

佢地d 英文水平, 文化水平, 禮儀都差過我地, 咩教育顧問姐, 個名就好好聽, 其實咪又係sales!  做sales都要專業先得, 唔係人地唔買就話人地唔俾最好gei野俾小朋友囉.     

女人是很脆弱, 但媽媽卻很堅強:)

我都好同意妳所講既野....
教育顧問 = salesman
絕對冇售後服務

好在我冇買

thank you very much....

I want to ask what the obligation of an education consultant is?  In my understanding,  I think  she is a professional expert who can provide professional advise to help the parents to foster their children.  Plus, my "education consultant" in fact has promise me if I subscribe the disney programma, she will call me to know more about the progress of my kid learning with time.  However, she didn't!  She only call me when the programma can be updated.  Thus, I want to ask. Is there any difference to be a saleman?  

Have they even feel shameful when they represent the Disney World Family?      

Anson,

迪士尼美語是ok的! 不過是salesman有問題的.
如果保險agent唔好, 你就唔買保險?

在我買迪士尼美語後,
好同意大家的想法:佢地D顧問吾係好掂.
不過我的目的只係套教材,
所以吾多理佢地(教育顧問).
ELSA

原文章由 Chens 於 07-4-20 12:20 發表
兩個字: 好煩.

me too

售前同售後,,變左2種唔同服務

佢地既"教育顧問"只係上2,3個鐘堂出黎架炸~任何人都做到
至於佢地既上堂即係聽個上司講..賣邊套教材就講邊d說話!!!
我有朋友做過...佢個陣都成日帶d教材上黎同我阿女玩!...d教材得唔得就見仁見致啦~

四年前我地都買左一套,42,000元,當時囡囡9個月,但真係無人跟進,有困難佢地又幫唔倒 ......所以無介紹比朋友用.
不過有一點可以同大家分享下,就係買左套教材,最好唔好買其他光碟,否則有選擇下,孩子一定不肯看!:cry:我有倍囡囡一起看,但她也不肯看. 而且在幼兒期,宜多聽,少看dvd,因為幼兒不適合長間看電視!看大圖書,是一個十分好的選擇!
到了簽單時大家更要留意,我無留意,原來無通知唔續會,即係你願意續會!結果上年無端端比佢地扣左千幾蚊會員費,幾經追討,才退回!
本來我一向有續會,而且已踏入第四年,該司有人來電說續會優惠,(唯一的跟進便是續會)正當考慮"續多少年期"之際,銀行寄來月結單被扣了錢,很愕然 ,在未通知前已被扣錢,致電查詢,仲要比人話,真係氣結!結果我無續會!
話說回來,數萬多元應有很多選擇!可多看,才作出決定!
一點要留意,教材是美語,不是英語.

對迪士尼美語教育顧問的看法

原文章由 芷鍛 於 07-7-13 12:01 發表
四年前我地都買左一套,42,000元,當時囡囡9個月,但真係無人跟進,有困難佢地又幫唔倒 ......所以無介紹比朋友用.
不過有一點可以同大家分享下,就係買左套教材,最好唔好買其他光碟,否則有選擇下,孩子一定不肯看 ...

講得非常好
非常認同

just a kind of commercial product to rob your money...

原文章由 cfplan 於 07-7-13 14:32 發表

講得非常好
非常認同

係我覺得Matthew仔需要學習既時候,
我搵左好多呢類型既教材,其中一間就係迪士尼,
我話過我即使有錢都唔會幫果位教育顧問買,
佢夠膽係我話唔買之後,同我講:「你唔用呢套教材,你個仔第時做乞丐無得怨!」

我聽完火滾到,已經同一日打左8次俾我!

好在我當時無買,而家Matthew仔用梗English Time,
個教育顧問好到不得了,同迪士尼果個,簡直天堂地獄之分!

re:迪士尼美語世界

D所為教育顧問見我話要返屋企同老公商量,即刻叫你簽單落定可以hold住D贈品喎,唔要可以三日之內通知就可以原銀退,不過唔幾時呢!

二年前我都買咗套迪士尼,教育顧問上過黎一次咁多(買果時上黎教點用咋)之後打過二次電話黎叫買多樣野 宜家亞仔睇到悶晒,句子都未識,生字都識既,但真係好貴囉.

買左迪士尼家長, 就千其唔好買其他dvd, 因迪士尼係20年前製作, 好舊+啦!比個台灣佬睇arm左, 加左少少野, 就推出市場賣 3/4萬.
迪士尼d碟係一位朋友借比我, e+我囡囡唔肯睇+啦!
但我個親戚就買了一套給囡囡.
有一年新年我去99到拜年, 親戚0羅左隻迪士尼碟去99屋企, 因怕佢個女悶(3才), 隨時可以播比亞女睇. 之後我去99屋企, 我又不約而同, 都羅左隻dvd去 ,不過係一隻,價值一百蚊既 richard scary, d歌又好聽, 隻碟又新.

跟住姑奶就話我隻dvd好o正,o正過親戚頭先"leg"離果隻.

我話唔好講笑啦姑奶!我隻dvd$100炸!人地果套要4萬+! 姑奶眼都大埋!雖然佢無細路又未結婚, 佢都覺得學英文有好多途徑! (我姑奶會考英文係A;英國文學A. )

[quote]原文章由 chunhomonmon 於 07-7-26 00:26 發表
二年前我都買
‹ 上一主題|下一主題