用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖公會基福小學 聖公會基福小學家長組
樓主: fancy1407
go

聖公會基福小學家長組 [複製鏈接]

Cabtree,

你細仔考得理想嗎? 2升3要分精英班啊!

[ 本文章最後由 humbertcarol 於 07-7-6 19:12 編輯 ]

fancy1407,

你個小朋友考得理想嗎?

[ 本文章最後由 humbertcarol 於 07-7-6 19:14 編輯 ]

Crabtree,

今日派了成績表, 喜出望外, 我諗住今次入不到精英班的.
但估不到她全級名次大躍進了20幾名,其實她上學期考得
不好呢!

humbertcarol,
我個小朋友都考得唔錯,佢編入了2C班!!:

原文章由 fancy1407 於 07-7-6 22:46 發表
humbertcarol,
我個小朋友都考得唔錯,佢編入了2C班!!::" />

恭喜你個小朋友考得唔錯,我個女先前都係讀2C, 不過班主任已經退休.

依果暑假您們會怎運用呀?? :loveliness:

Fancy,

恭喜你! 小朋友考得咁好.

Humbertcarol,

細佬就比上學期進步了二十多名(全步), 但最衰科數學拉低了, 不過我無再講任何嘢, 他升了3B.

另我問了大仔班主任, A & B班是無分別, 是否屬實? 那麼你囡囡入了那一班?

原文章由 humbertcarol 於 07-7-6 18:53 發表
Cabtree,

你細仔考得理想嗎? 2升3要分精英班啊!
禁止在戶名,頭像相片,自定義頭銜,個人簽名,使用帶有 商業/個人/團體 廣告或宣傳推介成份之字句/圖片/超連結

係咪成績稍差就會被out出精英班?因大仔班主任亦言. 另聽聞精英班啲老師係唔駛点教學生,因家長會在背後fully support .

Sorry mistleading u: 學校post了全級名次 - 只有頭六名

原文章由 humbertcarol 於 07-7-6 19:10 發表
Crabtree,

今日派了成績表, 喜出望外, 我諗住今次入不到精英班的.
但估不到她全級名次大躍進了20幾名,其實她上學期考得
不好呢!
禁止在戶名,頭像相片,自定義頭銜,個人簽名,使用帶有 商業/個人/團體 廣告或宣傳推介成份之字句/圖片/超連結

Carol,Crabtree,
好!!您哋仔女都入到精英班,我想精英班的小朋友學習氣氛一定好些的,恭喜您哋呀,我相信您哋一定花了很多精神的!!!!

原文章由 Crabtree 於 07-7-8 22:29 發表

係咪成績稍差就會被out出精英班?因大仔班主任亦言. 另聽聞精英班啲老師係唔駛点教學生,因家長會在背後fully support .

Sorry mistleading u: 學校post了全級名次 - 只有頭六 ...

Crabtree,

係呀,我個女嗰班就有3個不能升上精英班呀!
精英班啲先生唔駛點教學生? 家長會FULLY SUPPORT?
咁就大錯特錯了!
据了解精英班的老師是會教多些, 講多些重點,功課勁多....
默書低過75分好似要留堂罸抄.............
同埋精英班啲學生會自律點, 老師上課不用花太多時間去攪秩序.
我沒有在背後FULLY SUPPORT, 又沒有去補習!

AB兩班精英文是沒有分別的,但點樣分去A班,點樣分去B班,我就唔清楚了.
明天你個仔有冇才藝表演? 我個女就無,所以放假一天.

[ 本文章最後由 humbertcarol 於 07-7-9 01:06 編輯 ]

我仔仔都無份, 今日放假.

Fancy & Humbertcarol,

明天記得交回成績表!!!

多謝您提醒,我仲以為唔洗交回成績表添!!!

有無人知道今年派成点? 要待學校post出嚟, 蚊訓 . 仔仔以前舊校已第一時間post出嚟, 還很清楚交待幾多人tim, 今年舊校派得幾好. 希望我哋學校都好啦

我想都應該唔會派得太差的:D :loveliness: :loveliness:

原文章由 fancy1407 於 07-7-11 23:00 發表
我想都應該唔會派得太差的:D :loveliness: :loveliness:

我都想知?

hi
我是來自基福小學的學生
我係來自6b班的
今年我果班多數人都入到第一志願
所以我個班派得都算好(當然好多人都入到好既學校啦!)
不過全級頭十名,
佔了起碼三個都抽得唔好
入左唔岩佢地既學校
即入左band2
幸好
而家得返全級第一同第三未入到好既學校

恭喜你! 那麼你入了那一間? 可否告知. 另多數入了那些好中學, 可否一起分享. 点解考到全級頭十名, 反而派得不好? 可否舉例呢? 唔好意思咁多問題.

原文章由 大B2628 於 07-7-13 14:16 發表
hi
我是來自基福小學的學生
我係來自6b班的
今年我果班多數人都入到第一志願
所以我個班派得都算好(當然好多人都入到好既學校啦!)
不過全級頭十名,
佔了起碼三個都抽得唔好
入左唔岩佢地既學校
即入左 ...

大B2628,
請問你派了那間中學呢? 請問是不是還要到中學考編班試?
有多少派了中中? 有多少派了英中?

請指教一

想請問大家, 若不是住深水埔區內, 是否容易找褓姆車嗎?? 因我住青衣.
耶穌拯救人, 人間真有幸, 從此做人冇閉翳, 歡欣讚頌神, 好開心, 耶穌在我心,你與我樂共聚, 歡欣讚頌神.
‹ 上一主題|下一主題