用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 劍鳴幼稚園 劍鳴2007 K1 家長請進
樓主: ChanHuiLing
go

劍鳴2007 K1 家長請進 [複製鏈接]

Re: 劍鳴2007 K1 家長請進

Yes, recieved it yesterday. but found no information for summer course. will call KM today later.

How about yours, Are you join the summer course for your kid?

我都係呀! 信就收到但唔係講 summer course 既嘢呀!!!

ELING2004 寫道:
Yes, recieved it yesterday. but found no information for summer course. will call KM today later.

How about yours, Are you join the summer course for your kid?

I just called to KM. She said she will send the summer course information within these two days as the documents is too big.

我都收到信啦!  想問你地校服會訂package A or B ? 如果今次只訂1套, 之後係咪可以隨時再買?   你地又會訂咩size呀  

我會訂 package a
我個b好大汗
同埋我驚佢vv整濕條褲
係呢,你地bb如果搭school bus
比唔比佢著片呀?
擔心...
LikLik 寫道:
我都收到信啦!  想問你地校服會訂package A or B ? 如果今次只訂1套, 之後係咪可以隨時再買?   你地又會訂咩size呀  

我都會訂package A,因為我個都係大汗B嚟架,但係個size就比較難估囉,你地有冇好既量度方法呢? 希望6/30 果日可以見到大家啦! 係呢, 我想問果日可唔可以帶埋亞仔去架?
LikLik 寫道:

i_luv_ian,

我個仔已經戒晒片啦, 夜片都戒咗, 所以我唔會同佢著片啦, 佢一定唔肯著。   你不如每日落樓搭school bus前同佢去厠所先, 我諗應該頂到去學校掛。  你知唔知school bus 由你屋企去學校take幾耐呀?  

bigbighei,

我都頭痛唔知點度d size.  唔知6/30果日會唔會有實物可以睇吓呢? 又唔知如果size唔啱可唔可以換呢? 好多問題tim, 都係聽日call km 問吓先

我個仔星期六要上興趣班, 所以我6/30唔會帶佢去km, 我聽日幫你問埋可唔可以帶埋小朋友去 :

嘩lik lik好叻仔呀
禁快就唔使用片sleep
其實ian宜家去街同o係屋企都冇用
不過sleep就一定要
去街唔用都係因為我地成日"的"佢去vv
返學我都唔擔心佢o係校車v
不過放學之前唔知佢地會唔會帶佢地v左先上車呢
我住o係沙田  唔知校車要兜幾耐先去到學校/屋企呢
可能30/6會問倒
lik lik真係好叻叻呀!

LikLik 寫道:
i_luv_ian,

我個仔已經戒晒片啦, 夜片都戒咗, 所以我唔會同佢著片啦, 佢一定唔肯著。   你不如每日落樓搭school bus前同佢去厠所先, 我諗應該頂到去學校掛。  你知唔知school bus 由你屋企去學校take幾耐呀?  

bigbighei
我都係用軟尺幫ian度
不過好似唔準
度出黎全部都係L / XL
我估佢30/6會有sample show出黎比我地度
我冇諗過唔可以帶小朋友去tim...
我上次都有帶ian去
佢仲o係個playground玩喔
bigbighei 寫道:
我都會訂package A,因為我個都係大汗B嚟架,但係個size就比較難估囉,你地有冇好既量度方法呢? 希望6/30 果日可以見到大家啦! 係呢, 我想問果日可唔可以帶埋亞仔去架?
[quote]
LikLik 寫道:
[/quote]

I have many Qs in my mind:

1.  can we get the info of school bus on saturday?
2.  when can we know the summer programmes details?
3.  I think the school uniform is quite expensive.  Does any mama know where we can buy the uniform outside school?
4.  what about the textbooks?
靖直樂天名聲留, 朗月高照映楊柳

Hi!maisyraymond,

I've received the notice of summer program on last Friday. Please check with KM.
It will be organized on 30/Jul - 24/Aug at 9:30 - 12:00. The period of program is 2-4 weeks, pupils can participate at least 2 weeks and the tuition fee are HK$1950 (2 weeks), HK$2770 (3 weeks) and HK$3390 (4 weeks) respectively.
Maybe i will join a 2 weeks summer program for my son. How about you?

i_luv_ian,

我都覺得個尺寸唔係好啱亞仔既?如果有得show出嚟既話,星期六可以帶埋佢出度吓都好呀!
個summer course,好似好好玩咁呀,我地就簡咗2個星期嚟玩,我見回條果到有校車既資料,究竟係比E個summer course定係將會來架?? he he! 我地都係住沙田架,因為小兒返下午班所以將來都會搭校巴,我諗到時實會有好多問題要問校方,真係要記低先得啦! 

LikLik,

係囉!真係有D煩惱,我小朋友啱啱果個時間可以去,咪諗住同埋佢去囉!唔該晒你呀! 
係呢! 你個小朋友將來會唔會啱校車呢! 我就有D擔心佢唔慣呀,始終都係細個呢!!! 
LikLik 寫道:
bigbighei,

我都頭痛唔知點度d size.  唔知6/30果日會唔會有實物可以睇吓呢? 又唔知如果size唔啱可唔可以換呢? 好多問題tim, 都係聽日call km 問吓先

我個仔星期六要上興趣班, 所以我6/30唔會帶佢去km, 我聽日幫你問埋可唔可以帶埋小朋友去 :

我囡囡都會响今年9月讀k1 PM.
唔搭校車lu,因住上水,校車去唔到咁遠,唯有自己湊.

各位,

我問咗km啦,

有關校服 : 30/6當日會有一兩件sample掛起比家長知道件校服係咪樣, 但佢地suggest家長係屋企先用d啱著的衫褲去度個尺寸/ size,  30/6當日交form會即時派埋校服, 如果試咗覺得唔啱size, 可以第日攞返去學校換, (30/6當日因太多人,怕太混亂, 所以嗰日唔比換size), 佢地亦話日後如家長有需要再買校服, 可以隨時到學校校務處訂, 出面係無得賣 :cry:

30/6 唔需要帶小朋友去, 但如家長想帶都可以, 但當日唔會有太多地方比小朋友玩 :cry:

Ian 媽,

力力唔係叻, 只因為佢係大仔咋, 力力係04年3月出世架,  

bigbighei,

我住美孚, 都會比力力坐校車, 不過宜家未有校車d詳情, 唔知幾$, 又唔知要搭幾耐   我都有D擔心佢初初會唔慣, 唔知頭嗰幾日可唔可以有家長or姐姐陪 ? 

‹ 上一主題|下一主題