用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 07-08年度入讀 York N1的媽咪~入黎啦~
樓主: Krystal
go

07-08年度入讀 York N1的媽咪~入黎啦~ [複製鏈接]

Re: 07-08年度入讀 York N1的媽咪~入黎啦~

如果無學卷我唔會讀lor, 但佢地會唔會到8月先話比d家長知, 申請唔到學卷, 禁我到時都唔知去邊到找學校lor

另外, 佢地茶點都幾貴wor, 3300/yr, 係咪可以自己帶野食呀, 因我囝囝有食物敏感, 如果得既我會自己預備茶點.

Hi,

我覺得york已經減了學費,所以學卷應該無問題,另茶點費點會$3300/yr很貴,你有沒有看清楚,以我所知是$220/月,唔好亂講.

meldoy2216,

如你仔仔對食物敏感,你可同YORK商量下,或可以自己預備.

我覺得york已經減了學費,所以學卷應該無問題,
york 幾時先可以confirm 到 用ng用到coupon?? 芳另外我都唔信佢地d茶點費甘貴 wa 唔通日日包心次肚咩 if真係3300/year 我都會出聲問佢地個d係乜野黎law?? 唔係佢叫比$ 就比架 都要知點晒 right??

註冊通告上未有列出茶點費及書簿費, 但於 新生家長會上聽過, 我想早d有個清楚預算, 咪打去york問, 佢答 HK$300 /月, 咁學校收 11 期, 一年你地話幾多啦. 係咪亂講, 你地可以打去再問, 有錯請更正!

其實好多時都想知 D 錢點用法, 唔想踏左入去先知實況, 到時就回頭太難矣.

ShinTeresa:
TOTAL AGREE!!!
"唔係佢叫比$ 就比架 都要知點晒 right??"

HI,

大家只在討論,如果茶點真係很貴,可以自己帶.

我仔現在讀L2,茶點費由我仔N1至現在都是$220一個月,我仔有同學無交茶點費架,自己帶食物都得,我自己嫌煩,跟學校算,除番都是$1x一天,都唔係好貴唧!交不交除自己,學校唔會迫你,唔好講到學校好似打劫剎人咁啦! :  :

好苦惱啊!
除了學卷係一個問題外,仲有咁多其他lum-sum野!
希望佢地快D覆到有無個用學卷啦,可以有個預算呢!

HI 甘有冇mami join 左york 個新生適應班 ?? 7月19號 - 8月1號 $2000既 ??  

ShinTeresa 寫道:
HI 甘有冇mami join 左york 個新生適應班 ?? 7月19號 - 8月1號 $2000既 ??  

我囡囡 join 左呀 ~  

Agree  agree agree

siupoy818 寫道:
好苦惱啊!
除了學卷係一個問題外,仲有咁多其他lum-sum野!
希望佢地快D覆到有無個用學卷啦,可以有個預算呢!

各位媽咪:
       我個女都係今年入讀York  N1,請問大家注冊日有冇留意到黑板上的通告,“話凡於稍後能出示學券者,將獲$909退款,請留意通告。” 呢句話的意思不是好有把握嗎?吾知几時先有通告?希望佢地快D覆到有無個用學卷啦,可以有個預算呢!

我係尋日去註冊 又唔見有塊克板寫左野喎 我淨係知道佢地d miss 返晒黎 (佢地尋日係校慶 唔晒返學既) 个个都 好似好趕住去開會甘 個miss好hurry甘同我對下 d 票 已經好急甘同我講話遲d有信比我 會知道more detail 前後都冇15mins 我已經走得 早知我就唔特登請上晝 啦  

Hi, 我個囡都join 左 丫, 你地住係邊區丫, 唔知會唔會一齊搭校車呢

Krystal 寫道:
[quote]

我囡囡 join 左呀 ~   [/quote]

各位,

請問York收唔收細仔?

大小通吃!

我知york 到而家都仲收緊 我個女係細女 都快約我int 同收埋 我估你而家打去 仲有chance 佢地個校舍又唔係好大者 點解仲收緊呢??  

Thanks.

到而家YORK都not confirm學卷
因大部份已收學校都要最後確認

到而家YORK都not confirm學卷
唔怪得到而家都唔晒我地比學卷住啦 第2d kg一早已叫d家長擺低張coupon 喎 就黎8月開學 if佢地唔confirm 我又未必比阿女讀啦  

唉好老實我真係唔想下一年先讀(雖然我個小朋友都係細仔)當然有機會早一年得一年唔掂先再作打算

YORK究竟點架 莫非諗住開學前一星期先confirm學卷

第2d kg一早已叫d家長擺低張coupon 喎 就黎8月開學 if佢地唔confirm 我又未必比阿女讀啦  
‹ 上一主題|下一主題