用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 07-08年度入讀 York N1的媽咪~入黎啦~
樓主: Krystal
go

07-08年度入讀 York N1的媽咪~入黎啦~ [複製鏈接]

Re: 07-08年度入讀 York N1的媽咪~入黎啦~

14/4我會出席
大家有無興趣散會後吹下水

重以為只得千幾元係雜費 : 原來重有書簿費同茶點費未收

lbb:

hello!

我都會出席 14 號個家長會.仲考慮緊join 唔join個適應班.
請問有冇話書簿費同茶點費係幾多? 其他course fee 呢?

thanks!

我會join適應班呀~等女女適應下 (因為佢冇返過 n1,我怕一下子要佢同咁多小朋友一齊相處,佢會唔習慣) ~

係呢 4月14日 你地係唔係都係 10:30am呀~

我都收到信,不過4月14,我係1:30pm喎,唔通有好多人? [quote]

我都係10.30喎, 仔仔有返緊nursery, 所以適應班多數唔會返了, 但註冊日會帶埋佢一齊去四圍行望下個環境囉

佢哋冇實際講其他d費用幾多, 不過我知上年茶點費每月$220,而書簿費就好似一千元左右..14號我係下午1:30,佢哋話每個小朋友只可一位家長出席同埋唔好帶小朋友wor.. 其實我都想帶囡囡一齊去睇吓...    

我都係4月14日1.30pm wor

我都係4月14日1.30pm  

HI,

我係4月14日10:30AM,我細女讀上午班,大女去年於YORK畢業,佢地英文教得好好,你哋放心讀呀!

Gertrude

我都係4月14日1.30pm

我諗住4月14日一拼交埋 d 支票返去 ~ 我唔想23日又要走多趟  ~

hello,

你哋交咗$660未? 幾時再要交(大訂)?  知吾知學費?  雜費? 茶點費?  仲有咩費?

HI,

各位家長,本人14号不出席家長會,如果你哋開完家長會,可不可以講重點比我知,謝謝!

Gertrude

HI

你地有無去到家長會呀, 我覺得校長好"HARDSELL"佢地D英文有幾叻, 都唔係真正講D有用既資料比我們新生家長  :evil: , 有D失望

校長好似推銷員, 家長冇什麼反應! 老師沒什麼笑容!
只是說英文點好, 沒有講小朋友的身心發展, 失望!

凡係呢類家長會, 都係d校長出黎講自己學校有咩個人之處架喇, 啟思都成日係咁, 我都預左係聽呢d, 果日除左sell英文, 都有sell話數學好既, 黎緊話有學生參加數學既公開試。當日亦睇左d片, 有劍橋大學天文視像交流、同外國小朋友越洋交換聖誕禮物、小朋友平時上課片段等, 其中有d片段係家長觀課日既情形, 所以我估到開左學之後, 都應該會再攪觀課日, 除此就係"說"家長坐校車, 過馬路危險之類

聽完你地甘講 york 真係好commercial 喎 佢地除左成日講d 小朋友點叻外 好似真係冇乜到題講d 小朋友既發展    

yes.  I have attended the parent's day.  I like their English approach but don't like the campus environment.  If compare the campus enviroment with Cannan, I like Cannan very much.  But I think that I send my son to school is for learning, not enjoy the environment.  Who help me to choose?
My Little Prince, Naoki Kam - 諱諾BB.   
‹ 上一主題|下一主題