用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 初中生最鐘意買咩?
go

初中生最鐘意買咩? [複製鏈接]

初中生最鐘意買咩?

我個朋友有2個分別高小,初中既仔女最近發覺用錢用得好犀利,但又唔係買野食.唔知用左去邊..想問你地仔女鐘意買咩?

Re: 初中生最鐘意買咩?

EuniceCheung 寫道:
我個朋友有2個分別高小,初中既仔女最近發覺用錢用得好犀利,但又唔係買野食.唔知用左去邊..想問你地仔女鐘意買咩?

Hi,

可能買網上遊戲武器儲值咭,有些過百元一張。

:wave: :wave: :wave: :wave: :wave: :wave: :wave: :wave: :wave: :wave:

我阿囝有時都係, 零用錢積積埋埋買儲值咭, 佰幾元一張, 佢話上網買咩武器,夠勁!

影貼紙相同扭蛋
明天會更好!

我女兒今年F.3,我囡囡好鍾意和同學去 影貼紙相,去muji 買野,例如筆或筆袋,買CD,買得意公仔,去睇戲,有時又會一班同學一齊去Mc記坐或做project,其實都係正常娛樂,最主要就係要同仔女有溝通或共識,所以我囡囡都好主動地比我睇佢買D野。

我個女F.2, 鍾意影貼紙相、買明星雜誌、小飾物、文具, 有時和同學去食

買TVB週刋, 樓旦, 買野食
凡事都有定期 、 天下萬務都有定時 . 生有時 、 死有時 .

唱K

我女鐘意買小說看, 多數會叫我比, 不過佢看岩我唔買佢都會自己比錢買, 仲有無買o的野食, 好似m記個類, 其他我又唔見佢有買野, 我女好姑寒架.

我仔F3最中意買小說,一套套要儲齊先舒服~~   
女女小6就最中意買靚文具同飾物,最近仲開始影貼紙像,用卡片薄裝住,話就畢業,影多D留念喎~~

我發覺d中學生好鍾意去muji買文具, 我個女(F. 2)都成日嚷住我要九唔九去muji買野, 其他佢就無乜特別東西好恨要買, 只係有時會叫我買書比佢睇, 不過尼期佢就開始買女仔野包括頸鍊, 耳環(佢無耳孔所以買磁石那種), 布波鞋, 就算跟我出外都會襯衫咁lor.
我女女畫得好靚呀
‹ 上一主題|下一主題