用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教育講場 ANY COMMENT OF 藝窩 & 兒童平台??
go

ANY COMMENT OF 藝窩 & 兒童平台?? [複製鏈接]

ANY COMMENT OF 藝窩 & 兒童平台??

ANY COMMENT OF 藝窩 & 兒童平台??

Re: ANY COMMENT OF 藝窩 & 兒童平台??

我個囡以前係"藝窩"度學左一年,我覺得ok!個囡都鐘意返,但比較商業化,我最唔鐘意係無得補堂囉,就算小朋友病都無,我覺得病係無得預計,但話晒都百幾蚊一堂,我覺得有得酌情囉.試過有得補返比我,但好似要理論下先得,你估我轉登唔去咩!現在我個囡已經轉左去另一間學左一年,個老師好好,好有充滿藝術個種熱誠,係教到我個囡畫畫既技巧,個囡好鐘意返.老師(即老板)本身都很喜歡畫畫既人,今年新年佢去左日本學藝成2個半星期,睇返佢d相覺得佢好有藝術家的味道,你話係現實生活內有無老板會係咁,間藝室休息三個星期,呢點我好欣賞佢.欣賞佢有藝術家個種味道.總知好難講得晒,呢個純粹係個人我老公既感覺.

唔好意思,我唔係hard sell, 的而且確係由心個種感受!

Re: ANY COMMENT OF 藝窩 & 兒童平台??

Dear Umi,

正為小女尋找晝室學畫, 且有考慮報讀藝窩(近界限街)。 可否pm令千金現就讀的畫室資料作參考, 謝謝!

Happypenguin

Umi:

我都想幫我小朋友找畫班, 可否PM你那間資料比我呀, Tks!   

imamamay,

所以我咪轉囉, 當然實會有人接受有人唔接受架喇!
不過我只是覺得我現在真係好少揾到一D唔商業化, 本身又熱愛藝術既人姐.

Umi,

您好! 我現正幫囡囡找畫室學畫, 可否PM有關你囡囡的畫室資料給我作參考呀! 謝謝!!!     

其實我個仔都係藝窩學左畫畫年幾(之前上過playgroup同學前預備班),亞仔真係好鍾意番,以前亞仔無甘鍾意係屋企畫畫,但自上左畫畫一段時間後,我就見佢係屋企都會畫,而且之前畫班比左本畫簿佢係屋企畫番上堂學過o既野,之後我就更加了解亞仔上堂學左d咩,同識唔識畫!其實我番左甘耐,又真係唔覺好商業(因為更商業同流水作業既機構我都去過),反而我覺得導師用心教小朋友,同埋我見其他小朋友放學時都好開心,仲有導師們都盡量令我了解亞仔o既能力,這點是令我會繼續比佢學o既!
雖然藝窩無得補堂,但係可以係交學費時請假而唔收請假那堂的學費,我就更覺得有人情味!因為如果我明知返唔到都要收我學費,咪更唔合理!人地都要搵食交租,如果又可以扣$又有得補堂,甘佢地咪好慘o者!
*最近藝窩搬左去太子lar,方便左好多!*   

蘋果,

sorry! 或者我表達得唔好,我應該講我現在好好彩揾到間仲好既.

Umi,

傻lar!駛咩sorry!其實大家都係舒發下感受o者!
[quote]
Umi 寫道:
蘋果,

sorry! 或者我表達得唔好,我應該講我現在好好彩

hi 蘋果,

藝窩又搬返去太子呀? 邊到呀?

imamamay:

兒童平台在荃灣,而藝窩同兒童平台呢兩間都有星期日playgroup,所以我唔知報邊間好!

Umi:

你講個間係邊間呀,可否pm資料比我呢?
thx!

搬左去太子運動場道金華閣2B,而+比旺角方便,同埋地方大左好多!仲可以有地方係到等放學,有個房比D小朋友係入面玩一陣先入去上堂,亞仔而+成日叫我早D去畫畫tim!

龍馬媽媽 寫道:
hi 蘋果,

藝窩又搬返去太子呀? 邊到呀?

蘋果:

聽你甘講,地方黎講藝窩好似都幾ok甘喎!甘樣課室既環境又o唔ok呢?

我覺得ok!我2月時同細仔上過playgroup,見亞仔玩得好開心!但因為平日要湊埋大仔,所以仲考慮緊報唔報(因為要搵人湊大,先帶到細參加)!
cherry_k 寫道:
蘋果:

聽你甘講,地方黎講藝窩好似都幾ok甘喎!甘樣課室既環境又o唔ok呢?

我岩岩打左電話去藝窩度報左SUNDAY PLAYGROUP啦~
今個星期日就會返第一堂!
我覺得要搵D星期日既課程選擇真係唔太多呀!
‹ 上一主題|下一主題