用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 第一城嘉德麗中英文幼稚園
go

第一城嘉德麗中英文幼稚園 [複製鏈接]

第一城嘉德麗中英文幼稚園

請問有無小朋友讀完或讀緊這間幼稚園呢?
第一城嘉德麗中英文幼稚園
覺得點? 可否講講見解??

Re: 第一城嘉德麗中英文幼稚園

Hi, today we are also confirmed select  第一城嘉德麗 because of St.Rose failed, my giril will study in PM class, how about you??
I know this school 所派小學 not bad, but I feeling 校舍&設施較陳舊, how about your feeling??   

joeymak 寫道:
Hi, today we are also confirmed select  第一城嘉德麗 because of St.Rose failed, my giril will study in PM class, how about you??
I know this school 所派小學 not bad, but I feeling 校舍&設施較陳舊, how about your feeling??   

其實唔係好認識這學校, 我剛搬到第一城附近, 問起附近有邊間學校好, 有朋友話這間幾好, 但點好我就不知, 也未有參觀過學校呀! 不過就真係幾近我屋企

your baby how year old?? you want to apply this school??

joeymak 寫道:
your baby how year old?? you want to apply this school??

現在三歲八個月, 打算K2轉校, 剛報了這學校, 想問多些資料

我個仔仔07年8月讀k1了!
上次in時,看見d老師都好nice,年紀不是太細,應該經驗豐富!環境我覺得都算幾ok...
我係BB豬,囝仔,2004年9月14日出世 14/9 3.065kg 21/9 3.09kg 18/10 4.3kg 21/12 7.2kg 25/1 8.7kg 22/3 9.2kg 20/4 9.7kg 20/9 10.8kg 18month 12kg

我之前已IN過, 而且佢都收我AM, 我中學DF5 畢業師妹都係呢度教.  後來我IN 完就唔CONSIDER, 因好污JOE, 而且那天我見個鬼婆, 對個約K2的小朋友 : 因大顆兒排隊去洗手間, 已見D 小朋友好似鬼O廿乖, 一個跟一個, 點知有一個BOY, 跳出隊不成直線隊姐, 個老外TEACHER, 即時一眼厲住佢, 手指住佢嗡左句野, 佢好驚O廿排番隊.   

joeszewai 寫道:
我之前已IN過, 而且佢都收我AM, 我中學DF5 畢業師妹都係呢度教.  後來我IN 完就唔CONSIDER, 因好污JOE, 而且那天我見個鬼婆, 對個約K2的小朋友 : 因大顆兒排隊去洗手間, 已見D 小朋友好似鬼O廿乖, 一個跟一個, 點知有一個BOY, 跳出隊不成直線隊姐, 個老外TEACHER, 即時一眼厲住佢, 手指住佢嗡左句野, 佢好驚O廿排番隊.   

其實我對這學校的少少印象都係麻麻地, 因為我去門口覺得裏面好暗, 而我話想報全日班, 老師就成日同我講無晒上午班, 要我個仔讀下午班, 咁我問係咪無上午班即等於無全日班? 佢又話唔係, 叫我留電話, 遲下覆我. 到覆我時又係再講無上午班, 我又係問相同問題, 結果又係答返遲下覆我.
最後先打電話比我話可以讓我囝囝報全日班. 又問好多我私人問題, 連我幾點返工放工都問埋. 而我交報名費覺得老師寫d字非常醜樣, 所以印象麻麻地. 不過以上的問題都唔係咁重要, 所以可能去interview時再睇多d先.

Venuscheng,
點解要轉校o既? 唔想咁遠? now 果間唔好咩? 都有校車到呀!
之前我同個仔搵 playgroup, 首選要近的, 當時有家長話嘉德麗麻麻, and 我識有個小妹妹當時係playgroup, o係學校廁所撞穿頭(後尾枕), then i choose 小時候, 都有學倒野返黎, but 設施好舊.  i think playgroup is ok, but if K1 to K3, maybe not good enough.
你有冇問過碧濤間浸信會, D家長話幾好喎! (tel 2635 6933), 有 shuttle bus from city one to 翠湖, then walk about 5 mins.
If 你唔嫌遠, 駿景園樂基好好啦, 程度同你個仔讀緊果間咪相近o羅! 我個女讀過 playgroup, very very good 呀!
Hope can help you.
0203Ma

0203Ma 寫道:
Venuscheng,
點解要轉校o既? 唔想咁遠? now 果間唔好咩? 都有校車到呀!
之前我同個仔搵 playgroup, 首選要近的, 當時有家長話嘉德麗麻麻, and 我識有個小妹妹當時係playgroup, o係學校廁所撞穿頭(後尾枕), then i choose 小時候, 都有學倒野返黎, but 設施好舊.  i think playgroup is ok, but if K1 to K3, maybe not good enough.
你有冇問過碧濤間浸信會, D家長話幾好喎! (tel 2635 6933), 有 shuttle bus from city one to 翠湖, then walk about 5 mins.
If 你唔嫌遠, 駿景園樂基好好啦, 程度同你個仔讀緊果間咪相近o羅! 我個女讀過 playgroup, very very good 呀!
Hope can help you.
0203Ma

我有左第二名, 所以想仔仔轉讀全日, 現在學校無全日班的.
二來, 我都想囝囝去無咁遠返學, 也想享用到學券, 因為多了個小朋友, 負擔重了, 如能有學券就減輕不少.
聽大家的意見後, 似乎嘉德麗真係麻麻地, 我真係要考慮清楚先得.

您可以考慮下 :

yes, 碧濤真理 (
愉翠好似有間合一堂
then 錦泰 祟真美善, k2 起有全日, 我銕生女讀緊, 佢視學report 幾好, d校車仲好平, 去富寶都係150.
另 吳多泰啦, 打去問問啦
我之前住一城, 所以有search .
‹ 上一主題|下一主題