用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 九龍塘宣道同民生,請問邊間比較好?
go

九龍塘宣道同民生,請問邊間比較好? [複製鏈接]

九龍塘宣道同民生,請問邊間比較好?

請問大家可否提供意見?兩間都好似幾好咁.
努力~加油~努力~加油~努力~加油~努力~

Re: 九龍塘宣道同民生,請問邊間比較好?

視乎你是否计劃直上民生小學!!

我朋友個仔都係呢兩間但係佢選咗民生, 因為有個泳池, 宣道太深, 又必定要學樂器, 佢唔想迫個仔, 佢覺得民生對佢身心發展好d.

我有宣道及民生K1的書本, 看來課程差不多, 因民生校園大很多及可直上小學關係, 因此選了民生. 另外,宣道小學成績也很好,起碼85%上BAND 1 中學, 但民生小學,中學也不差, 校風純樸, 中學也屬BAND 1及有尖子學生.
chunchunbb 寫道:
請問大家可否提供意見?兩間都好似幾好咁.

hi
其實民生幼稚園同小學都好深, 因我隔離同事佢對寶貝讀緊, 我都成日要幫手搵資料, 做project.  好似佢o廿, 佢覺得難受, 但我反而幾enjoy 同佢做, 我仲等緊我囡有d比我做.  就即話您知, 要視乎您個人囉, 正所謂"甲之熊掌, 乙之庛霜"

If I only had these 2 choices, I'd choose Alliance to pave ways for better chance in getting a good primary seat, though this might not be guaranteed.
Valentino
‹ 上一主題|下一主題