用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 應否讓BB讀N1?
go

應否讓BB讀N1? [複製鏈接]

應否讓BB讀N1?

我有一個囝囝05年5月出生, 只有外婆一個人湊, 想報讀N1, 但又好似太細個就入學, 有D唔捨得, 各位有咩意見?

Re: 應否讓BB讀N1?

醒目開學勳章

唔一定的, 我個囝除咗出玫瑰疹發燒3日之外, 完全冇病過, 睇你小朋友體質啫
bb123321 寫道:
agreed! 唉, 但个缺點係好易病.

[quote]
RebeccaChan 寫道:
返N1好,小朋友學吓獨立,社交,自理能力.
响屋企對住外婆,對住TV,會好悶.
學校有故事聽,學唱歌,晝吓野,可以學吓日常生活慨野,好多野玩,又多同學仔陪,學野都叻D![quote]
baby_Qoo 寫道:
我有一個囝囝05年5月出生, 只有外婆一個人湊, 想報讀N1, 但又好似太細個就入學, 有D唔捨得, 各位有咩意見?
[/quote][/quote]

its gd for baby study N1!~
better for baby social, language, self-care development~~
the most imp , teacher is professional, better take care by grandmum or worker at home!!~

its normal for baby to have sick where they study first!!  
their health will gd when they accept the environment

我個囡0503出世,上個星期插班個N1生囉!

我個囝囝7月足兩歲, 已經報左讀n1.... 返半日, 到k1先考慮比佢返全日啦...

我覺得早d比佢返學好d, 好過係屋企無野做...
‹ 上一主題|下一主題