用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 校際音樂節
樓主: yanyan-mummy
go

校際音樂節 [複製鏈接]

Re: 校際音樂節

maomaochan

唔好意思, 演藝學院在那裡我唔係好知, 因為上次我仔同佢個同學是在灣仔的YMCA比賽, 因為佢同學遲到, 佢媽媽話比我聽帶錯左佢去隔離的演藝學院, 所以我就覺得演藝學院就在灣仔YMCA隔離, 所以你查清楚先, 我怕你找錯地方.  
我要向高山舉目;我的幫助從何而來? 我的幫助從造天地的耶和華而來。 他必不叫你的腳搖動;保護你的必不打盹! 保護以色列的也不打盹,也不睡覺。 保護你的是耶和華;耶和華在你右邊蔭庇你。 白日,太陽必不傷你;夜間,月亮必不害你。 耶和華要保護你,免受一切的災害; 他要保護你的性命。 你出你入, 耶和華要保護你,從今時直到永遠。

醒目開學勳章

Hello everybody,

我大兒子今個星期六比賽,因為多數學校星期六都不用返學,想問吓有冇人知道過去的星期六比賽多唔多人穿校服去?   

小兒5歲,學琴學了剛一年,今日帶他去 Grade 2 比賽,一心睇

fcbttkw 寫道:
Hello everybody,

我大兒子今個星期六比賽,因為多數學校星期六都不用返學,想問吓有冇人知道過去的星期六比賽多唔多人去?   

多數穿校服

醒目開學勳章

wcandtt ,

恭喜你囝囝呀, 第一次比賽有咁好成積~
你囝囝好叻呀,學琴學了剛一年,就有勇氣參加Grade 2 既比賽,其實首歌對你囝囝黎講都有難度, 不過佢真係好叻,夠淡定,因為緊張同唔緊張,效果真係差好遠,
其實今次參加校際比賽的小朋友個個都好叻,
攞唔到獎亦唔等於佢地唔叻,因為每一個小朋友都曾經為一首歌而付出了很多,只是臨場比較緊張而影響表現,
所以應為我們的小朋友感到光榮.
祝 各位加油努力,再接再厲!
希望明年再一次分享大家努力得來的成果!!!

洛婷

醒目開學勳章

wcandtt:

洛婷 and yywhk,

多謝你,明年大家再努力過!!!

乜遲d會有 cert 派咩???  派去學校??

wcandtt

醒目開學勳章

wcandtt:

大家咁話.....   

邊度幫你小朋友報,張cert就會寄/派去邊,我囡囡係經琴老師報唔係學校.

好開心呀!!囝囝8號嗰日比賽攞到第一名(Violin Grade 2),其實真係無諗過佢會得獎,所以一宣佈佢得獎時,真係非常開心~~ 係呢到真係要多謝他的 Miss好比心機教佢

係呢,佢領獎時仲有一張橙色(領獎信),話要去到中環到攞,對於我黎講真係超遠,有冇人知係去領取什麼呢?

yankit and wcandtt,
Congratulations to both of you and your kids!

deniset

yankit & wcandtt

恭喜你地呀        繼續努力, 明年取更好的成績.
我要向高山舉目;我的幫助從何而來? 我的幫助從造天地的耶和華而來。 他必不叫你的腳搖動;保護你的必不打盹! 保護以色列的也不打盹,也不睡覺。 保護你的是耶和華;耶和華在你右邊蔭庇你。 白日,太陽必不傷你;夜間,月亮必不害你。 耶和華要保護你,免受一切的災害; 他要保護你的性命。 你出你入, 耶和華要保護你,從今時直到永遠。

醒目開學勳章

yankit :

未攞過第一.....唔知呀.....係唔係面錦旗仔??但恭喜你同你囝囝呀.....      

醒目開學勳章

Hi yankit,

恭喜你&囝囝呀!領獎信可拿到琴行禮卷!

yankit 寫道:
係呢,佢領獎時仲有一張橙色(領獎信),話要去到中環到攞,對於我黎講真係超遠,有冇人知係去領取什麼呢?

It was $50 Tom Lee vouchers last year.

你果張係咪 HK String company 嘅 coupon 呀?囝囝當年得獎都有一張咁樣嘅 coupon 係可以上公司買嘢用,不過我地最後都無用到,放咗係屋企留念

多謝晒你地呀!我都等住聽你地既好消息,其實有冇獎都係次要,最主要係o係過程中學到野 ma....

係呀~係HK String 架,佢寫住 HK String Ltd.Gift Certificate,唔知係咪一樣呢...如果係 coupon,咁我都未必會去 lu,其實我想打電話去問下, ,不過又驚唔係咁好....

請問有冇人已經比賽左No. 145, Sonatina Viennese No. 6, 評判有乜意見,要注意d乜呢?       

Hi ryancat,

小女下星期會參加小提琴1級比賽, 可否分享一下評判的評語及有什麼注意的地方呢?

撞arm比賽果日是學校的考試周, 希望唔會影響到啦.
‹ 上一主題|下一主題