用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 校際音樂節
go

校際音樂節 [複製鏈接]

冬日勳章 醒目開學勳章

校際音樂節

已比賽校際音樂節的mama,可否上來講下比賽情形和感受,分享一下呢! :

Re: 校際音樂節

我仔今日比賽左.  其實好輕鬆 (因為都係比個機會佢見大場面, 唔係諗住有獎).  我仔冇獎, 不過做到平日個水準.

佢參加PINAO SOLO, 其實參賽者既年齡好大分別, 有D有成5尺高 (可能係五六年級), 有D一睇就知係KINDERGARTEN.  

有D見佢地真係彈得好有感情架, 慢慢黎, 隻手有些少擺動, 彈得D音好聽D.  又有D幾醒目, 一行埋個琴, 識得放本琴書上張CHAIR度教高度 (應該係老師教佢地咁做), 有D (多數係男仔), 就一支箭咁走出去彈.  個人都未定, 好似趕住收工咁.

不過都係一個好好既體驗黎架.

Hi Teresa,

請問你仔仔今日彈邊首歌,係邊個Centre??

Autumn Day (Grade 2). Wanchai YMCA.  你又係?

My son also played Autumn Day on 28 Feb at TST Cutural Centre.  Although he didn't get any prize, his performance was up to his standard and my husband & I both appreciate very much of his performance.

The marks of winners in our centre:
1st   90
2nd  88
3rd   87

Bear in mind that unauthorised copy is not allowed!  

Me too.

Teresa 寫道:
Autumn Day (Grade 2). Wanchai YMCA.  你又係?
:

Teresa

我想問WANCHAI YMCA
我要向高山舉目;我的幫助從何而來? 我的幫助從造天地的耶和華而來。 他必不叫你的腳搖動;保護你的必不打盹! 保護以色列的也不打盹,也不睡覺。 保護你的是耶和華;耶和華在你右邊蔭庇你。 白日,太陽必不傷你;夜間,月亮必不害你。 耶和華要保護你,免受一切的災害; 他要保護你的性命。 你出你入, 耶和華要保護你,從今時直到永遠。

我囡囡彈104 Minuet in C (Grade 2), 三月中係Tuen Mun City Hall

Teresa 寫道:

Venus,

我舊年由金鍾地鐵搭Taxi 去WANCHAI YMCA, 在Wanchai Art Centre格離

[quote]
Venus 寫道:
Teresa

我想問WANCHAI YMCA

Deleted

我囡囡都會去香港教會沙田聚會所比賽Piano Solo,佢排第9個出場,請問彈完是否即刻知道分數,知道分數後是否可以離開或是要等60位小朋友彈完先可以走,因為想帶囡囡回校上課,請各位媽咪指點   

分數就要完晒先會派發, 如果你學校近既話, 你可以同佢返學, 甚至等到放學先返轉頭攞分紙. 如果唔使接放學, 家長可以自己返黎等result. 如果上午比賽, 大概要十一二點至有result 下午通常都要到4點幾至5 點(時間也要取決於演奏曲目長短). 如果當日唔攞, 就要等幾個月)

Teresa/SARIDON

唔該晒, 我又觀塘出發, 我諗都係搭mtr去度灣仔再轉taxi去, 希望唔會好塞車.
我要向高山舉目;我的幫助從何而來? 我的幫助從造天地的耶和華而來。 他必不叫你的腳搖動;保護你的必不打盹! 保護以色列的也不打盹,也不睡覺。 保護你的是耶和華;耶和華在你右邊蔭庇你。 白日,太陽必不傷你;夜間,月亮必不害你。 耶和華要保護你,免受一切的災害; 他要保護你的性命。 你出你入, 耶和華要保護你,從今時直到永遠。

Venus 寫道:
Teresa/SARIDON

唔該晒, 我又觀塘出發, 我諗都係搭mtr去度灣仔再轉taxi去, 希望唔會好塞車.

其實唔好轉 taxi 比較好, 因由灣仔MTR出,近稅務大樓側邊的.

Venus 我去兩次都係由灣仔MTR a1 出口上天橋,穿過稅務大樓and政府大樓,由觀塘出發連埋行去about 45mins。

venus,

其實個中心係瑞安中心隔離, 妳坐完mtr, 向稅局方面行, 再轉左手面就到, 好易搵的, 我今日先去完咋~

heidi媽,

恭喜妳個仔仔攞第二呀, 妳仲記唔記得我呀?

heidi媽,

我囡囡讀緊p1咋 : 學校生活ok架, 佢好喜歡這學校, 在校生活都活躍, 天天都愛上學.

我囡囡今日彈106 二級歌, heidi今年有無參加呀?
‹ 上一主題|下一主題