用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 游泳衣一問
go

游泳衣一問 [複製鏈接]

游泳衣一問

剛幫小朋友報了學游泳, 現在請問買 泳衣 買長 or  短?

thanks   

Re: 游泳衣一問

lee排啲天氣又熱又凍wor.我會比一件頭佢哋著同時加件厚背心.
Emilyryan 寫道:
剛幫小朋友報了學游泳, 現在請問買 泳衣 買長 or  短?

thanks   

知否現在那裡可以畏買到長的厚泳衣?   thanks

好多運動舖都會有.
不過唔好去大型連鎖店個啲,因為無咩小童泳衣買.

你係咪講保暖衣?
泳衣只係分一件頭或兩件頭,唔會有厚薄之分.

今天到過 royal 他們的碼不足,買不到

你試o下去賣潛水舖頭呀! 都好多小朋友保暖衣同泳衣.  12月時響jusco 都仲見有TYR O個D 保暖衣賣.

我響呢間買, 無記錯佢大減價時$200, 品牌係GOMA.

http://www.posc.com.hk/contact.html
耶穌拯救人, 人間真有幸, 從此做人冇閉翳, 歡欣讚頌神, 好開心, 耶穌在我心,你與我樂共聚, 歡欣讚頌神.

how about swimming pants for 9m baby boy?

elizatyy 寫道:
how about swimming pants for 9m baby boy?

我見灣仔太原街, 有2個檔齋賣泳衣/泳褲呀! 你可以試o下.  o個樹都有保暖衣賣.
耶穌拯救人, 人間真有幸, 從此做人冇閉翳, 歡欣讚頌神, 好開心, 耶穌在我心,你與我樂共聚, 歡欣讚頌神.

妳可以去九龍灣TYR到睇睇架....果度都有小朋友泳衣....

請問你所說
我的可愛小公主在2004年3月17日出世了!!!

winniepoon
TYR 係牌子.
九龍灣果度係地址,果度專買TYR 游泳用品,除咗泳衣,泳褲外,其他游泳用品要有教練果張咭先有九折.
地址:九龍灣宏開道20號楊耀松工業大厦4樓B室
TEL:2759 9519
時間:星期一至六  10:00--7:00pm
星期日 假日----暫停營業

thanks   

泳衣分幾隻既: 分質料: 1. 潛水衣料2. 泳衣尼龍料.分款式: 長袖長褲型, 中袖中長褲, 背心短褲型.

以上兩種料都有分上三種款.

潛水衣料多數係教練採用, 因為岩佢地在水中企定定時保暖, 但我地一般泳客郁手郁腳唔太岩用. 如小朋友真係幼小又學室外池, 怕凍, 我建議買潛水衣料背心, 仲要買比較貼身既好d,鬆身'左'水兼太浮...難學好多架.

另有泳衣料長袖/中袖, 我都係覺背心加一件中袖都ok, 我女八歲近來都係只著背心加中袖, 條褲都唔肯著忝啦.:evil:長袖太左水啦,唔鼓勵你買.如果有四,五月室內池更加只著背心都得啦.

我都係長期泳客, 12度氣溫以下都係背心泳衣加一件長袖泳衣.

小朋友唔需要買咁多保暖泳衣架, 因為佢地快大, 好快又唔岩著, 浪費金錢架乍.

另外荃灣鱟地坊,旺角花園街都有幾檔泳衣檔長年有泳衣買架. 可以去睇下啦.又平又正,大百貨公司冬天都收起哂泳衣架啦.又冇款,又冇碼....

冇錯 !  如果小朋友係識游既, keep 住movement, 佢地係唔會凍, 只係上水同落水果下~

12度以下我都係就咁著普通泳衣游室外, 冇問題禾~仲愈游愈熱tim~

唸住五,六月幫我個三歲囡囡報學游泳,在室內學,咁需唔需要買什麼保暖泳衣呢??  穿番普通一件頭得唔得呢?!  Thanks for sharing!!
我的可愛小公主在2004年3月17日出世了!!!
‹ 上一主題|下一主題