用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 想買鋼琴, Yamaha U1 vs Kawai K5
樓主: YuYuMother
go

想買鋼琴, Yamaha U1 vs Kawai K5 [複製鏈接]

Re: 想買鋼琴, Yamaha U1 vs Kawai K5

各位, 唔該哂你地既意見......

經過多番研究, 我地最終買左Kawai K7, 有大譜架, 囡囡好鍾意....   

醒目開學勳章

Re: 想買鋼琴, Yamaha U1 vs Kawai K5

想問下Yamaha UX1 & U1 鋼琴有嘜分別?

Dear Mommom

I'm interested too. Would you please send the info. to me?

Thanks!

市面有...Yamaha

U1.............是日本料及日本製造 ($44,900)
U1A...........????? (唔知是什麼, 但平d, $23800)
U1M ..........????? (唔知是什麼, 但平d, $23800)
U1J............是日本料及印尼製造 ($38,600)
U1S...........是日本料及日本製造 (有靜音功能) ($58,000)

大家都係U1, 但價錢分別就嚇死人, 有無家長可以分享下是什麼。我是新手一名

YenYenMa,

你係邊到睇有多型號既? 係Tom Lee睇通常都係 U1 (日本造) & U1J (印尼造)..... 而家最新model係YUS1 (日本造).

我未聽過U1A & U1M, 係咪比較舊既model呢??  

簽名被屏蔽

YuYuMother 寫道:
YenYenMa,

你係邊到睇有多型號既? 係Tom Lee睇通常都係 U1 (日本造) & U1J (印尼造)..... 而家最新model係YUS1 (日本造).

我未聽過U1A & U1M, 係咪比較舊既model呢??  

U1A & U1M, 是在 "青x" 見到的, 我都覺古怪, Tom Lee的職員都話 ”未聽過”...唔通係水貨?

ming2 寫道:
唔知你budget有幾多..係咪只係想買yamaha呢??

Thanks ming2的資料!
其實真係無指定牌子, 想睇多d別人的經驗....
至於銀碼, 真是無所謂, 但怕中途唔學, 會浪費.....
可以想諗清楚要買一手or二手, 買貴的or平的, 買靚牌子or雜牌子....

ming2,
唔好意思, 想問下調音是否1年3次最好呢? 我個琴係tom lee買左1年, 而家唸緊join返tom lee既調音定係出面搵, tom lee好似幾抵, $390 1次.

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽
‹ 上一主題|下一主題