用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 08年K1你地揀邊間?
go

08年K1你地揀邊間? [複製鏈接]

08年K1你地揀邊間?

各位05年既家長,今年大約9�10月我地就要報K1啦.請問你地有咩心水?
我個女係細女,想揀St. Paul啦,培正啦.....不過機會又好微....好煩....好煩.....

Re: 08年K1你地揀邊間?

fcatherinehk 寫道:
各位05年既家長,今年大約9�10月我地就要報K1啦.請問你地有咩心水?
我個女係細女,想揀St. Paul啦,培正啦.....不過機會又好微....好煩....好煩.....

都有好多呀!聖心、聖嘉勒、真光、寶血............
其實我又唔覺關唔關細女事,最緊要誠意就真    好似我個女果間,佢果年刀收好多細女,試果陣小朋友講

迷暈黨淨腩,
咁你幫你女女揀左邊間呀?
我好想佢考到培正�spk,當然我都會apply啦.
唉!但係我諗佢機會好微.今日我去大埔spn apply07年N1,佢都話我個女係細女,開學時都未夠2歲唔可以入學,但佢地既揷班位係近乎0呀!!!

我個仔仔响10月尾出世,我都煩緊同揀邊間幼稚園好, 我心水係根德園, 不過聽人講好似好難考咁,可否俾d意見我呀?????

醒目開學勳章

照報啦,試下唔得唔駛打一身架,
我果個11月(04)尾咪仲細,
本來重dip埋心水出年做大女同你地爭,
所以好多都無報,
後來有bk媽咪鼓勵我,俾佢試下feel下interview氣氛都好,
打去問st. paul已經deadline左,
後來有bk媽俾左聖心條link我download左張form,
係交表前一日,
我地int果日都無mud準備,因為諗住實唔得,
點知又得左!

fcatherinehk

培正唔收細仔ga...如在9月1日後出世的連apply都唔比ga...一係就遲一年讀做大仔, 就好有機會la...

Hello! 我都煩緊呀!我住响Fanling, 我媽住附近, 一向幫我凑女, 但我又想俾個女考D好學校, 而好學校都位處九龍區, 如果真係考到就要搬屋,  這時就要放個女俾工人凑, 依家都係十五十六,因為始終家人湊返會安心D, 但想到好學校對小朋友的前途好緊要, 所以都未决定報唔報其他區的幼稚園!請大家俾D意見啦!

現出售:

(1) 全港幼稚園選校指南 <2007年全新版>
- 全港千多間幼稚園、幼兒中心資料一覽,包括教學法、師資、師生比例、學費、網址、升讀小學等.......

(2) 全港幼稚園入學天書幼稚園精選 <2006年全新版>
- 全港18區70間優質幼稚園精選推介,包括大家都好有興趣
o既名校資料。

(3) 媽媽寶寶 <專題特集:幼稚園面試Sure Win攻略>

我係新手媽咪,乜都唔識,都好緊張,舊年睇完先揀幼稚園,個人認為好有幫助,可預早鎖定目標,做好心理準備。全部99%新,現售$180,紅磡交收,有意請pm我。

我 點知學校幾時派報名表呢? 9月開始逐間打去問?

Dear All,
Any good suggestions in Kowloon Tong? There are so many famous kinders and I don't know how to choose. I hope my son will enjoy his kinder while he can get better Eng level, and also a good primary school.

醒目開學勳章

fafapoodle 寫道:
我 點知學校幾時派報名表呢? 9月開始逐間打去問?

上bk(目及)下啦,d 媽咪好好會pool的info出黎,我最初就睇06/07年list跟住05年尾出的時間表因下各校06會約幾時派表,後來就有bk 媽報料出埋07/08list lu!

哩個係06/07嘅list個link你參考下啦!click here
‹ 上一主題|下一主題