用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 家長日你地會唔會帶小朋友出席???
go

家長日你地會唔會帶小朋友出席??? [複製鏈接]

家長日你地會唔會帶小朋友出席???

家長日派成續表你地有冇帶小朋友一起出席架???

Re: 家長日你地會唔會帶小朋友出席???

唔帶 講是非梗係背住當事人講架啦

如果可以都會帶架, 可以即時同佢分享下佢張成績表嘛, 又可以等佢聽下先生覺得佢做成點.

我囡囡家長日會有圖書展比學生參觀和購買,學生唔可以上課室,絕對同意701003所講: 講是非梗係背住當事人講架啦            

會帶小朋友一起出席,唔通留小朋友在家咩!

由 糊塗 於 2007-02-01 09:24:13

★☆★◇◆◇☆^o^☆★☆◇◆◇☆★☆◆◇☆
.﹒☆‧°☆∴°﹒°.﹒‧°∴°☆...﹒‧°∴☆
   ╭╯╰╮﹒☆☆°.﹒☆‧°∴°﹒°☆.‧°∴°∴
︱☆★︱把這罐星砂送給你們☆.﹒☆°‧°∴°﹒☆°
︱★☆︱裝滿這滿滿的祝福‧°∴☆.‧°☆..°
  ╰-----╯.﹒☆‧°☆∴°﹒°.﹒∴°﹒☆‧°∴☆

701003 寫道:
唔帶 講是非梗係背住當事人講架啦

其實唔帶會好d,老師講野都唔駛就住,唔駛怕兜口兜面話佢,傷個小朋友自尊心。我自己諗住帶埋阿女去,但唔會俾佢入課室先,如有需要的話,可以叫埋佢同老師一齊講。

糊塗 寫道:

可以的話, 我就唔帶.
但學校規定佢要出席
for every one criticism, three positives must be given.

多數都唔會帶, 除非無人看住小朋友.

唔會, 唔想傷害佢

我會帶小朋友一起回校,讓他有機會給我介紹學校生活。但我不會與他一同入班房見老師,免得老師「就住就住」。

我無想過唔帶,除非學校唔俾,
如果是讚的話,老師+家長的鼓勵會好正面
如果是指出要改善的地方,小朋友亦可在老師及父母面前承諾去改善
當然,如果小朋友情況超惡劣,又似乎唔帶好過帶
‹ 上一主題|下一主題