用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 崇真小學暨幼稚園(幼稚園部) 大埔道崇真06年K2 & K3 小朋友家長,入來啦! - Part 4 ...
樓主: mamamui
go

大埔道崇真06年K2 & K3 小朋友家長,入來啦! - Part 4 [複製鏈接]

Re: 大埔道崇真06年K2 & K3 小朋友家長,入來啦! - Part 4

低義班

這些東西要帶回校 :
1. 糖果紙
2. 紙盒
3. 三張A4紙

昨日呀女好有條理畫在新校歷表後面
我班入了兩位新同學, 係一男一女女仔係再臨TT上學 :wink:

Re: 大埔道崇真06年K2 & K3 小朋友家長,入來啦! - Part 4

Good Morning..   

Connie,

果然大一歲又5同咗,  Hailey 好叻女, 我都好期望阿囝這一天盡快來臨…

低仁班同學仔,

阿囝都話多了1-2個插班生, 仲話叫張xx. (其實是我5記得 ).

Adrian媽媽 寫道:好多人一班,秩序會5會好亂?

Vicky'smom 寫道:Vicky did not mention the秩序。

Adrian 媽媽 > 我覺得都係一貫崇真風格,你話亂5亂?
Vicky's mom > 小朋友在學校都習慣左,無得比較。

P.S.有分別可能係有一次我親眼見到有一個義工少女,一對一的跟著小朋友去廁所。
一切皆隨緣,萬般自在不用愁。

Adrian媽媽

Adrian仔一定可以, 有時小朋友忽然間又會長大左咁 俾個驚喜你

Adrian媽媽 寫道:
Good Morning..   

Connie,

果然大一歲又同咗,  白Hailey 好叻女, 我都好期望阿囝這一天盡快來臨…

低仁班同學仔,

阿囝都話多了1-2個插班生, 仲話叫張xx. (其實是我5記得 ).

各位家長,今個星期六的兒童粵劇收到門票未呢?咁耐,係o米一定有票o架?   

snowB
[img align=right]D:\others\babyK.jpg[/img]

醒目開學勳章

connie,

good morning ar!
要帶咁多野做手工呀, Anson又冇話我知啦, 佢昨早只話我知要帶樹枝返校喎, 唔知佢有冇聽錯呢
ConnieBaby219 寫道:
低義班

這些東西要帶回校 :
1. 糖果紙
2. 紙盒
3. 三張A4紙

昨日呀女好有條理畫在新校歷表後面
我班入了兩位新同學, 係一男一女女仔係再臨TT上學 :wink:

Hi Hi,,,,,, 各位,

你地好勁呀, 話咁快就part 4

各位K3的家長,
有無留意新那本筆順薄好厚呀! 今日問老師, 下學期開始的功課係要寫句子,  另外, 3月7日要開始作戰啦, 下學期開始要一句句子 + 2個詞語, 聽到有d驚   

早的.   

君ma, 之前咪同你講過, 一班有大概 30 人, 有 5-6 個哥哥/姐姐, 我個日上到去都係見的小朋友圍係樹一堆堆咁傾謁, 亦都冇話走嚟走去, 我估個時有挨住廿個小朋友度啦. 我都企咗一陣, 俾人趕先走. 仲有老師係樹企咗一陣tim. 不過我囡唔知個個係邊個老師, 洋人嚟的.

呢個我見嘅情況嘞. 有冇秩序就見人見智. 我自己就覺得ok, 我揍番去咁多次都冇特別覺得佢亂的, 但亦可能我比較早, 今次見係最多學生係樹嘅一次.   
...你們不要憂愁,因靠耶和華而得的喜樂是你們的力量.(尼 8:10)

carcar,

昕昕出水豆呀, 雖然e生唔係好肯定, 但機會都好大, 唔知係咪係學校傳染到, 話聲你聽, 昕昕同jeff 一組.
...你們不要憂愁,因靠耶和華而得的喜樂是你們的力量.(尼 8:10)

低仁班同學仔,

小女話白雲組多了鍾x華, 是她去年同班同學, 所以識得.  

Jade - 昕昕出水豆呀..... 多D休息......早日康復

Connie - Hailey 好有條理, 叻女!  

叮叮噹噹 寫道:
connie,

good morning ar!
要帶咁多野做手工呀, Anson又冇話我知啦, 佢昨早只話我知要帶樹枝返校喎, 唔知佢有冇聽錯呢 [quote]

呀女話Anson係大吉組, 又可能帶東西不同

mamamui 寫道:
[quote]
低仁班同學仔,

小女話白雲組多了鍾x華, 是她去年同班同學, 所以識得.   [/quote]

鍾x華終於轉全日

jade

昕昕有冇打水豆針 ?
Hailey 2 yrs 打水豆針都野到, 但在肚仔上出了約4粒豆, 幾天後痊癒, 希望昕昕早日康復 :wink:

mamamui, connie,

些些你. 昕昕有打水豆針的, 所以又冇燒, 完全冇其他徵狀.

今日的粒粒似有小小水泡, 而家出咗廿幾粒啦. e生都係咁講, 打咗針出少好多, 最多都係幾十粒wor. 如果冇打針, 起碼都2百粒..

jade:
希望昕昕快D好番, JEFF都打左水豆針, 打完都出左幾粒係背.
無打針會出二百粒     
好得人驚呀

all

~~ 說安慰話的舌頭是生命船; 奸惡的舌頭使人心碎 ~~

jade

希望昕昕快d好返, 打左針無咁辛苦.
~~ 說安慰話的舌頭是生命船; 奸惡的舌頭使人心碎 ~~

Hi Snoopy,

我都預左下學期開始要黙句子, 如果一星期前通知下星期要黙的句子, 我想問題不大, 小朋友應該可以handle.

一家三口 寫道:
JENNIE : 妳係咪好奈冇來郊區呀(深井) , 得番boc 咋.

係呀, 不過上星期五我至入來幫襯麗都e務所同海韻吃鵝.....

jade>>希望昕昕快d 好返....唔係響屋企都幾悶.

ama>>聽上開人講, 星期六有30人一班, 秩序又真係唔知....若果可以留耐d 可能都睇到d.
耶穌拯救人, 人間真有幸, 從此做人冇閉翳, 歡欣讚頌神, 好開心, 耶穌在我心,你與我樂共聚, 歡欣讚頌神.
‹ 上一主題|下一主題