用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 **聖保祿幼兒園 2月27日2007 開始派申請表** ...
樓主: fatping1
go

**聖保祿幼兒園 2月27日2007 開始派申請表** [複製鏈接]

Re: **聖保祿幼兒園 2月27日2007 開始派申請表**

WUWUWU, 我都未收到信呀 ..

一等再等  

貢獻勳章

Re: **聖保祿幼兒園 2月27日2007 開始派申請表**

harrison 寫道:
[quote]
fatping1 寫道:
harrison,

我睇到你以前 BK 嘅 post, 原來你囡囡係04年10月尾出世, 咁好大機會入到SPN 啦,唔駛咁worry la!     

[quote]
harrison 寫道:
[quote]
mingpojean 寫道:
Harrison,
請問你女兒是"大女"(1月至7月出生)嗎?

No[/quote][/quote]

其實我好 stupid, 咁 mingpojean 所指的 "大女"(1月至7月出生) 是否正確 ? [/quote]

以 SPN 收生對象計算, 個人理解 "大女" 泛指 10月1日至4月30日出世之小妹妹, 而 "細女" 則指 5月1日至9月30日出世之小妹妹, 希望冇理解錯 !!  
[img]http://forum.baby-kingdom.

學校話d信已全部寄出, 到今日都收唔到信我估應該冇機會入spn! 下年考spk啦!  

tcbobo,

Have u received letter yet?

I still haven't received letter last night... very nervous ar!   

tcbobo 寫道:
學校話d信已全部寄出, 到今日都收唔到信我估應該冇機會入spn! 下年考spk啦!  
HELLO!

tcbobo,

想問吓佢哋係星期幾寄出呢? 分批定一次過? 我未收到信, 機會渺茫.....

下, 咩佢地唔係 有無得 INTERVIEW 都有信收0既 咩 ??

我都係未收到 WOR ..

有 D 失落 TIM ..希望今日開 信箱會有 SURPRISE 啦 .

我連續3天都有開信箱, 但就尋晚才收到 st. paul 的面試信.

要帶好多野 & 加醫生證明健康報告, 又要洗 $150 睇醫生. 但我果個係囝囝, 可能都係陪跑多......

MOONYCHAN,

妳覺得佢地 REFER 收女仔多咩 ???

我想問妳仔他幾時出世 KA ??? 係大家所講0既 大仔嗎 .

其實D MAMI都有講 ..其實收到面試信..就好大機會收 KA LA .

各位媽咪,

原來D面試信全部由校長負責, 不知道是不是分批寄出, 但係到依家都未收到, 我諗等埋今日, 如果無機會就好微.

sum_mum

淺草小町

我只知佢琴日之前已寄出d信, 香港寄信應該兩日內收到, 我

i called spn today. They said no matter you have chance for interview or not.. u will also receive letter eventually- but on waiting list.

我知道, 佢地現有的學生, 比例係女多男小. (上年得8個男)

我囝囝係 "細仔" (佢2005年8月22日出世)

但好似可以揀 2008 年既3月入學, 到時又會變左大仔.

ps: 因為 spn 有3個入學時間.

kiteli 寫道:
MOONYCHAN,

我想問妳仔他幾時出世 KA ??? 係大家所講0既 大仔嗎 .

其實D MAMI都有講 ..其實收到面試信..就好大機會收 KA LA .

I heard that they actually prefer boys than girls in order to improve the ratio.  However, there are less boys who will choose SPN because there is no thru-train to SPCS for boys.

moonychan 寫道:
我知道, 佢地現有的學生, 比例係女多男小. (上年得8個男)

[quote]
kiteli 寫道:
MOONYCHAN,

[/quote]

Moonychan,

我細仔2年後都要報nursery, 如果spn真係收我個女, 我想第時2個細路都返同一間學校方便接送. 想請問男仔讀spn有冇可直接升讀既小學?

tcbobo,

我都係咁唸, 讀住維記先出年再試spk. 我未搬呀, 因為等spn結果再唸搬去邊.....  現在可以開始睇樓啦!

貢獻勳章

moonychan 寫道:

[quote]
kiteli 寫道:
MOONYCHAN,

[/quote]

如果以8月入學計, 上年應該冇8個男仔咁多 ....... (加埋第2次就唔敢講)

以今年 N1 計算, 暫時都只得2次入學時間, 1. 2006年8月5日, 2. 2007年1月2日;

就算揀第2次先入學, 都唔會變成"大仔", 因為唔會另外開多一班; 我囡囡果班全班最大(全級最大)0既係10月1日出世, 我囡囡10月中出世, 全班排第2 !!
[img]http://forum.baby-kingdom.

貢獻勳章

cathymom 寫道:
Moonychan,

我細仔2年後都要報nursery, 如果spn真係收我個女, 我想第時2個細路都返同一間學校方便接送. 想請問男仔讀spn有冇可直接升讀既小學?

曾聽講過, 家姐入讀 SPN 後, 細佬要入 SPN 0既問題不大(幾乎實收) !!

* 希望冇發錯訊息 !!  

KaHeiBaBa 寫道:
[quote]
cathymom 寫道:
Moonychan,

曾聽講過, 家姐入讀 SPN 後, 細佬要入 SPN 0既問題不大(幾乎實收) !!

* 希望冇發錯訊息 !!   [/quote]
我諗都係好大機會.
只係想知男仔讀spn之後有邊間小學可接駁呢...?

KAHEIBABA

唔知呀, 因為我個朋友於裡面教, 所以佢話如果收, 都可以揀過左年先入學, 到時又大左D, 可能我成日形住係3月啦. KEKEKE

我想問, 囝囝而家先 19 個月, 唔識自己食飯 & 要用片, 會唔會對 INTERVIEW 有影響?

‹ 上一主題|下一主題