用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際學校 有無家長可解答有關"國際基督教優質音樂中學暨小學"的問 ...
go

有無家長可解答有關"國際基督教優質音樂中學暨小學"的問題呢?? [複製鏈接]

有無家長可解答有關"國際基督教優質音樂中學暨小學"的問題呢??

1. 教學方法同其他主流學校有什麼分別呢?
2. 是否特別多音樂科呢?
3. 是否一間真正國際學校? 以英語為主?普通話為副?
4. 是否需要參加香港中學會考? 如不需要的話,那麼需要參加那一個國際試呢?
5. 小一是否難入呢?
6. 是否一定直升中學部呢?
7. 學費如何?

最後謝謝您(有心人)幫我解答咁多問題!! 感激!!!

Re: 有無家長可解答有關"國際基督教優質音樂中學暨小學"的問題呢??

靚女,

呢間唔係國際學校囉.  

抄過來先......

http://www.baby-kingdom.com/modules/newbb/viewtopic.php?topic_id=166964&forum=7

Re: 有無家長可解答有關"國際基督教優質音樂中學暨小學"的問題呢??

樂怡媽,

你聽日/星期五早唔早餐呀?  

哈哈!! 絕對無問題。聽日見!    

Hei hei 媽媽,

好似無乜人讀過呢間學校咁?
有可能我要諗過第二間

樂怡媽,

我表姐個仔讀緊一年班,
不過開學只係短短幾個月時間,
相信未必睇到個小朋友邊方面係比較好.  

Oh 靚太:

原來你有親戚讀緊呢間學校架! 聽日過D料比我呀

唔該晒

睇怕呢間學校都係一般。
可能我要重新考慮....
‹ 上一主題|下一主題