用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 跆拳道 / 空手道 / 柔道, 有咩分別??
go

跆拳道 / 空手道 / 柔道, 有咩分別?? [複製鏈接]

跆拳道 / 空手道 / 柔道, 有咩分別??

:wave: 我和我的唐BB~Matthew ;-) 我要盡心盡力愛我的囡囡和囝囝, 更要加陪地盡心盡力照顧我這個特別的唐寶寶。:-P 無論發生甚麼事都對他們不離不棄。

Re: 跆拳道 / 空手道 / 柔道, 有咩分別??

candymanho 寫道:

http://hk.knowledge.yahoo.com/question/?qid=7006110803420

http://hk.knowledge.yahoo.com/question/?qid=7006091802951

wensi,

thanks. This is very clear.
其實我囡囡(9yrs)剛開始學跆拳道, 我又想學一樣既可keep fit 減肥、又可強身健體兼防範色魔打
:wave: 我和我的唐BB~Matthew ;-) 我要盡心盡力愛我的囡囡和囝囝, 更要加陪地盡心盡力照顧我這個特別的唐寶寶。:-P 無論發生甚麼事都對他們不離不棄。

跆拳道/空手道/柔道都可以 keep fit,但係對於防範色魔呢.........就   

要學到相當程度先得,始終男女體力既分別都幾大。

如果 keep fit ,可以打泰拳,會快 d ,因為可以自由度身訂做。

tommythumb,

泰拳貴唔貴? 邊到有? Califonila ?
我住東涌.....好遠水路呢.....

東涌,我唔識喎。   

California,佢有 d 類似既野,可以睇下,叫做 JC Boxercise  同 Kick Fit 拳擊健身:

按此 click here

普通價錢都唔係貴,多數百幾蚊一堂。

‹ 上一主題|下一主題