用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 有無95網(將軍澳)家長可指點小一排位
go

有無95網(將軍澳)家長可指點小一排位 [複製鏈接]

有無95網(將軍澳)家長可指點小一排位

急!急!急!!
請問有無95網(將軍澳)現在的或來年的小學家長可指點小一如何排位?我對本區的小學認識不多,唔知點樣排位先至啱 ,請大家幫幫忙比啲意見

Re: 有無95網(將軍澳)家長可指點小一排位

請大家幫忙評價以下的小學好嗎??這些小學校風好不好??
梁潔華小學
保良局馮晴小學
將官小學
景林天主教小學
黃澡森小學
天主教安德肋小學
循道衛理小學
黃永樹小學
余家潔小學
聖公會基德小學
聖公會宣基小學
將軍澳天主教小學
.
謝謝!!!

校風好唔好我唔知 不過3 4 5 第一次自行收生未收夠人數,唔知間校好唔好     

第2位浪費機會
第3,4,5 可以放後D, 因叩門可以好容易入到.
上年有同學仔放余家潔小學,聖公會基德小學 做第二位都入咗, 個人認為呢2間總好過 3,4,5
hayamama 寫道:
請大家幫忙評價以下的小學好嗎??這些小學校風好不好??
梁潔華小學
保良局馮晴小學
將官小學
景林天主教小學
黃澡森小學
天主教安德肋小學
循道衛理小學
黃永樹小學
余家潔小學
聖公會基德小學
聖公會宣基小學
將軍澳天主教小學
.
謝謝!!!

紅豆
請問你是怎麼知道這三間小學第一次自行收生未收夠人數的?上網check得到嗎?? 以下係我finally交表嘅排位,其實我此終都係烏sir sir!   除咗頭呢三間學校,我真係唔熟悉其他嘅學校質素及應該點排先算最啱,呢個遊戲真係一啲都唔好玩! 不過既然已經交表,唯有等上天去安排...
將官小學
梁潔華小學
保良局馮晴小學
黃永樹小學
景林天主教小學
余家潔小學
循道衛理小學
黃澡森小學
天主教安德肋小學
聖公會基德小學
聖公會宣基小學
將軍澳天主教小學