用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 請敎<自行分配學位學額&暫定統一派位學額> ...
go

請敎<自行分配學位學額&暫定統一派位學額> [複製鏈接]

請敎<自行分配學位學額&暫定統一派位學額>

95網<9502> 將軍澳官立小學自行分配學位學額有80位,但暫定統一派位學額有115位,係唔係表示自行分配學位時收不到80位? 既是話間學校唔夠好,没人選 間學校?我有没講錯??
多謝回复     

Re: 請敎<自行分配學位學額&暫定統一派位學額>

我覺得係囉,收唔到咪有咁多學位,但係間學校好唔好就唔知. :wink:

請問在怎樣可知道暫定統一派位學額?

sandyau      教統局封信里有 :

thank you  yeeli
yeeli 寫道:
我覺得係囉,收唔到咪有咁多學位,但係間學校好唔好就唔知. :wink:

自行分配學位=可收生總人數的50%

暫定統一派位= 可收總人數 - 實際自行收生人數

自行有80, 即是 總收生有160位

總數160-暫定統一派位115 = 實際自行分配時收了45人。

完全明白晒 多謝晴B媽   
‹ 上一主題|下一主題