用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教材閱讀 English time
樓主: KwokYi
go

English time [複製鏈接]

Re: English time

今晚送貨, 希望阿仔鐘意啦!  

有無人有2nd hand English Time出售.
請pm我買幾錢&有d咩,唔該
Happy

仔仔1歲時已識a -z,動物,物件,食物,顏色,身體部位等..英文,
我覺得如果較淺的英文!bb10 個月開始已可自行教他,
可不需教材,因bb需要媽媽多過電視,如媽媽每天用小小
時間10至15分鐘教bb已可好快識,如教動作jump就
一邉跳一邉說jump,教顏色就拎起d乜都講個顏色出黎,
如我bb好為食,我問佢食唔食apple ,教身體部位
當然指眼叫eye la,玩呢d遊戲可去到邉玩到邉,不一定要坐
定定,仲會得好快,因我就算初時比仔仔玩電腦game,
都陪佢見佢識小小就讚佢,當佢有成功感才喜歡玩及對英文
有興趣....
至於教材,當然有教材總好過無 ,如似我自己英文唔叻
就要靠d教材教bb又教自己, 所以我也買了很多教材
如:disneys, English time, baby einstein, geo kids,
phonic kids,  go go, 芝麻街, kids abc等...
但發覺如他只自己睇,會學得較慢,但陪他看一邉看一
邉玩,看一次也可識好多 ,我覺得English time好好用
,disneys 就較淺 ,English time其實我個仔一歲九個月
才開始睇dvd,二歲二個月開始玩game,學得好快
d英文聽得仲好準,有電腦game玩,互動d ,起碼知道
小朋友學到邉 ,有無進步,不只學會話,連串字都可 玩
game,玩時又可知小朋友學左d乜,所以都好好用>>>

我有二手English-Time出售95% new $12500

10 片DVD影音光碟
40 片CD-ROM互動光碟
10 本圖畫書
2 片複習時間DVD影音光碟
2 本複習時間圖畫書
3 片複習時間
CD 雷射唱片
6 本快樂學寫字
1 張字母大海報
1 張美語學習進度
1 本父母手冊

xl 寫道:
professor

係呀!我都停左等遲d先拎返出黎同佢玩喇

my son doesn't like to watch ET recently, so I keep it and will take out again later

From my experience, I'm sure he'll like again soon

To professor,
may i ask which set of English time is worth to buy?  
$45800 or $30000???
i'm still struggling.  pls advise.

thx

XOGOGO
I also use the $45800 set about 3 years, I am happy to see him loves the books so much!

各位好:
其實我之前都想買et比我個囡...., 但因某種原因到現在仍未買.想問我個女e家17個月先買會吾會太遲. 另外, 想問購買教材有無分期付款, 因為一次過付款好肉尺.請大家幫幫忙解答一下.....thx     

XOGOGO 寫道:
To professor,
may i ask which set of English time is worth to buy?  
$45800 or $30000???
i'm still struggling.  pls advise.

thx

I bought the set which is with TDP book set ga ($45,800) !

The TDP book set is good, my daughter likes very much but my son is still too young, he is unable to read at the moment.

The $30,000 set only covers English-Time, but no TDP book set.  Be reminded that TDP book set is kind of 百科全書, 品德書 & 創意書, it is not related to English ga

Both sets are worth to buy (my personal opinion only).  你要睇下自己既需要 lor  

小vy 寫道:
各位好:
其實我之前都想買et比我個囡...., 但因某種原因到現在仍未買.想問我個女e家17個月先買會吾會太遲. 另外, 想問購買教材有無分期付款, 因為一次過付款好肉尺.請大家幫幫忙解答一下.....thx     

17個月先買會吾會太遲 ==> 遲左 d d, but 好過 5 用 if you can afford to buy

有無分期付款 ==> I bought it in year 2005, at that moment, 有分期付款, so i think 而+ do 有   As I know, 可以分 24 期, but 有 d mama 話可以分 36 期.  If you really want to know, I can call my Saleslady to ask ask   Let me 8 下 sin

professor你好:
多謝你比既意見.咁就麻煩你幫我問問你既saleslady丫, 重有想問你既saleslady followup 既工作做得好麻. 好果好既可以介紹比我麻. Thx!

小vy 寫道:
professor你好:
多謝你比既意見.咁就麻煩你幫我問問你既saleslady丫, 重有想問你既saleslady followup 既工作做得好麻. 好果好既可以介紹比我麻. Thx!

我 5 係 Sales 黎 ga, 我好怕人地話我係 Sales ga

Just called her la, she said DBS 可以做 36 months, but 其他 banks only 做 24 months !

我買o個陣係 full pay ga, coz I enjoyed 5% off ar 慳得就慳 ar ma

我買左 ET 2 年幾 lu, 同個 Sales 都好熟, 而 + 仲有 contact ga, so far 都 ok ga  

professor

please check pm! thanks!

小vy 寫道:
各位好:

其實都唔算遲
因為好多媽咪都話大d既b用
雖然我就覺得唔係,因為我8個幾用就開始用,
我上年買果陣就DBS-36期,因為我實在無錢一次過,而家就千幾蚊個月,最重要係我自已供,我老公到而家都唔知幾錢,你知男人實有d麻煩野問呢問路,實唔讚成!

同埋其實我都覺得sales重要咖,好似之前都有媽咪話果個好唔得,幸好我果個又真係好好,因為佢售後工作真係得,959都會打俾我地(我d朋友)問下用成點,同埋以我所知都有好多BK媽咪搵佢買!佢又好人,又送好多贈品俾我!加上佢係女仔來既,所以好好傾,因為我唔會搵男人買呢d野!

文里文靜,

me too, 唔會搵男人買呢 d 野    

我係一個 C9, 又要攞贈品, 個 Sales 又要好傾 sin 得  

professor 寫道:

文里文靜,

me too, 唔會搵男人買呢 d 野    

我係一個 C9, 又要攞贈品, 個 Sales 又要好傾 sin 得  

講真咖,我似終覺得男人sales唔明白我地呢d C9心態,
大家女人好講d,又可以當識多個朋友,又有著數!
果然大家都係C9行為...哈...哈...   

professor:

見到你地講開ET, 我都有興趣, 想問下$45,800係包d乜架??

文里文靜 寫道:
講真咖,我似終覺得男人sales唔明白我地呢d C9心態,
大家女人好講d,又可以當識多個朋友,又有著數!
果然大家都係C9行為...哈...哈...   

I'm sure you & me are 靚 C9 tim la, wakaka

my son 又 5 like 睇 ET recently.  He likes Mother Goose now

but yesterday he asked me to sing "Shake your body", 仲要我 dance 埋添   但佢又好 like 隻 song CD wor

d 細路真係     

PMbb 寫道:
professor:

見到你地講開ET, 我都有興趣, 想問下$45,800係包d乜架??

包 full set of ET together with a book set named TDP book set (百科全書, 品德書 & 創意書) !!

full set of ET means books, CD, DVD, CD-R, card machine, posters & headphone etc........ !!!!!

professor:

thanks professor, 你可唔可以pm你個sales個tel比我呀!!!
‹ 上一主題|下一主題