用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 我已經收倒信要去辦理統一派位選校手續勒 ...
樓主: bkmummy
go

我已經收倒信要去辦理統一派位選校手續勒 [複製鏈接]

Re: 我已經收倒信要去辦理統一派位選校手續勒

當然不會啦
emiluihk 寫道:
請問交先交後會唔會影響到大抽奬既編號 ?

sandylaw,

謝謝你呀
1) 咁請問你知唔知道佢個抽籤編號係咪有定律地編排 ?
定抑或是無意義的"求其" 比個number 比你架 ?

2) 我問過emb 嗰到話會全港先抽晒甲部才一齊開始抽
乙部,咁請問 甲部同乙部個抽籤編號又是否用番同一個 ,
還是會再重新編過呢 ?

3) 至於派位方面(以乙部而言), 會係派至直到派到爲止丫,
(即1st 唔得即到2nd唔得再即到3rd ...) 定抑或是1st 唔得
要論番到下一個申請者 1st 派晒 所有人既1st 先由頭開始
派2nd etc 呢 ?

sorry 呀 咁急先嚟咁多問題, 可能真係緊張左少少
thx a lot
[img align=right]http://home.so-net.net.tw/pennywu6699/images/19text/A10-024.gif[/img]

emiluihk,

1.派位組並無公佈相關資料,佢地只係話隨機俾個號碼

2.應該會係一樣的次序

3. 1st 唔得要論番到下一個申請者 1st 派晒, 所有人既1st   先由頭開始派2nd etc

sandylaw,

唔該晒你呀, 你都好清楚個rules 喎... 請問你係咪都
係今年大抽獎呀 ? if yes , 咁你又係邊個校網呀 ?

真係多謝晒你既解答

thxxxxxxxxxx
[img align=right]http://home.so-net.net.tw/pennywu6699/images/19text/A10-024.gif[/img]

我上年大女巳經經歷過大抽獎了,今年到二女選小一,因有家姐讀緊,所以在自行分配時經巳完成任務了 唔駛再煩。

請間大抽奬的from係唔係一式二份,自己可以留一份???
sandylaw 寫道:
我上年大女巳經經歷過大抽獎了,今年到二女選小一,因有家姐讀緊,所以在自行分配時經巳完成任務了 唔駛再煩。

紅豆 寫道:
請間大抽奬的from係唔係一式二份,自己可以留一份 ?

我都想知呀!
另外係咪只有收信人可以入內填form架, 我怕老公填錯呀, 有人幫眼睇下都好d呀!

紅豆,

交左from之後,會有一張俾你留底,果張野好重要的,記得要keep住啊

GaryF,

你可以一家大細走入去填form都得架, 你亦可以搵個位成家商量下點排先交都得架 ,以家交表之嘛,唔需要好似投票咁神祕的

我都係驚老公填錯, 所以全家一齊去, form就由我填, 跟住一齊double check, 然後就由他去交form勒!    

sandylaw 寫道:
GaryF,

你可以一家大細走入去填form都得架, 你亦可以搵個位成家商量下點排先交都得架 ,以家交表之嘛,唔需要好似投票咁神祕的

我知啦,thank you[size=large]sandylaw

我想問, form我就交左喇, 按道理,果d 手填資料是應input 入電腦進行"抽獎", 但點去check 佢地有無手快快入錯學校no. 呢?  之後會有電腦記錄內的confirm letter 嗎?

我好擔心...萬一有人入錯number,,,,,,

簽名被屏蔽

Dear parents, my daughter is still young... but i have many planning for her now...

I want to ask ask if we are planning to move home to i.e. 41 school... what is the last moment? just before 統一派位 is okey?
‹ 上一主題|下一主題