用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 香兒家長交流天地
樓主: hermanpapa
go

香兒家長交流天地 [複製鏈接]

我對仔女都好鍾意返香兒, 佢正期待開 Chritmas party 呢!

原文章由 bobo2001 於 07-12-10 12:58 發表
話咁快又一年了, 睇番阿囡張成績表, 今年佢係合唱同中國舞方面都有很大進步, 真係要多謝老師們的用心教導. 雖然上課地點唔近屋企, 個個星期都有坐車花成個鐘先去到, but 阿囡同我都好樂意同享受上課. 下星期佢地會開 ...

AndyRain

其實我地都祇係著件短袖團服算lu
入面 & 下身著自己衫褲就得啦
係呢...你有無報學校自己合唱團呀

原文章由 AndyRain 於 07-12-6 14:18 發表
我剛剛買了團服啦, 選了黃色, 請問係咪可以自由選擇架?  紅色唔靚的呀!!

那間維記話細side無得只買衫唔買褲呀, 所以局住買了一套.........

回覆 #3 cczzko 的文章

Just rec'd the memeber card from hk child choir. Fyi, no parent card in Ho Man T

回覆 #4 cczzko 的文章

Just rec'd the memeber card from hk child choir. Fyi, no parent card in Ho Man Tin Center as well.

Can anyone advsie that, if I buy 團服 to my daughter, is Kowloon City can buy it? I forget the shop name. Can anyone advise the shop name and address to me. Thanks for help...

我收到choir and PTH資料la,但未有Tap dance呀?
有無人join咗第一屆Tap dance ar?

[ 本文章最後由 5354 於 07-12-11 01:27 編輯 ]

KwanKwanMammy

九龍城獅子石道 60 號地下
Tel : 2382 2407
維多利校服公司

原文章由 KwanKwanMammy 於 07-12-10 22:05 發表
Just rec'd the memeber card from hk child choir. Fyi, no parent card in Ho Man Tin Center as well.

Can anyone advsie that, if I buy 團服 to my daughter, is Kowloon City can buy it? I forget the shop ...

醒目開學勳章

Hi, Jazzmama

我原本都打算只係著件上衫就算, 但係間野係都要買晒一套, 無計.  

亞女仲讀緊nursary, 所以學校本身無choir架.  出年小一就算有, 都唔知俾唔俾佢去好, 因為課外活動校車唔會接送的, 好麻煩!!

原來太古城是無家長証的, 那即係我全部野都收齊了. 我還未買詩歌集呀!!!!!!!!

原文章由 jazzmama 於 07-12-10 16:56 發表
AndyRain

其實我地都祇係著件短袖團服算lu
入面 & 下身著自己衫褲就得啦
係呢...你有無報學校自己合唱團呀

Andyrain

你囡唔係已升小一咩, 記錯左tim
我囡都係返太古城, 我點解有家長証嘅
不過...都唔洗用
你囡返幾時呀...係咪預備班呀

原文章由 AndyRain 於 07-12-11 09:10 發表
Hi, Jazzmama

我原本都打算只係著件上衫就算, 但係間野係都要買晒一套, 無計.  

亞女仲讀緊nursary, 所以學校本身無choir架.  出年小一就算有, 都唔知俾唔俾佢去好, 因為課外活動校車唔會接送的, 好麻煩!!

原來太 ...

回覆 #3 jazzmama 的文章

Hi jazzmama

Thanks for your info. By the way, please adivse if we need to buy 1 set or can buy in separate? Thanks.

各位, 如果你地有留意通告

size : 22-32 碼 (一套買) ; 34-42 碼 (上衣一件only)

所以, 如果 size ok, 可以單買衫
因為我地都唔著佢條褲
我舊年都有買套...因亞女著最細 size
條 (運動)褲我留比佢訓覺著

所以, 你地可以call 去睇吓邊度邊間有夏季賣
夏季件衫可以冬天著上面
唔洗買哂夏冬 2 套

我囡從來都無比老師話
好多人都係便服內膽

原文章由 KwanKwanMammy 於 07-12-11 11:45 發表
Hi jazzmama

Thanks for your info. By the way, please adivse if we need to buy 1 set or can buy in separate? Thanks.

醒目開學勳章

hi, all

有無媽咪有2手表演服出售呀? 新淨d喎.  如有請通知(附價錢呀).

謝!

醒目開學勳章

hi, jazzmama

未升呀, 出年9月先係小一.
係攞, 點解你有家長証既呢??哈哈, 個團私人醒你的啦.
我個女番太古4:30pm (sat), 預備班.
而家1月要用既野買齊晒啦.

原文章由 jazzmama 於 07-12-11 09:43 發表
Andyrain

你囡唔係已升小一咩, 記錯左tim
我囡都係返太古城, 我點解有家長証嘅
不過...都唔洗用
你囡返幾時呀...係咪預備班呀

我個朋友上週幫我囡囡買了整套冬季了.不過只買到紅色.
因店員話冬季無pink color,唯有到夏天先買pink比囡囡la.

唔知有無預備F班的朋友呢? 好彩香兒肯比我轉到sat(海泓班),如果唔係到時生bb都唔知點樣去上堂!(因原本是thurs番的).

原文章由 jazzmama 於 07-12-11 13:35 發表
各位, 如果你地有留意通告

size : 22-32 碼 (一套買) ; 34-42 碼 (上衣一件only)

所以, 如果 size ok, 可以單買衫
因為我地都唔著佢條褲
我舊年都有買套...因亞女著最細 size
條 (運動)褲我留比佢訓覺著

...

AndyRain

有位朋友 quit 左一月唔再唱
我幫你問下佢呀
出年年中(內部預演)先會叫你買, 你唔洗咁心急

原文章由 AndyRain 於 07-12-13 10:47 發表
hi, all

有無媽咪有2手表演服出售呀? 新淨d喎.  如有請通知(附價錢呀).

謝!

AndyRain

家長証...我地今年個個家長都有嫁...唔係私人醒
可能香兒覺得無用, 出年cut 左啦
我返 3:15pm(Sat) 太古
e...我放學你返學..有機會見噃

原文章由 AndyRain 於 07-12-13 10:49 發表
hi, jazzmama

未升呀, 出年9月先係小一.
係攞, 點解你有家長証既呢??哈哈, 個團私人醒你的啦.
我個女番太古4:30pm (sat), 預備班.
而家1月要用既野買齊晒啦.

...

醒目開學勳章

Hi, JAZZMAMA

我唔係急住著, 只係諗住2手衫唔係話買就有嘛(side最大問題), 早d問, 唔駛咁 mon 水. 我做野鐘意做定instead of 趕deadline.  唔該晒你.

原文章由 jazzmama 於 07-12-14 09:22 發表
AndyRain

有位朋友 quit 左一月唔再唱
我幫你問下佢呀
出年年中(內部預演)先會叫你買, 你唔洗咁心急

AndyRain

個女仔同我地同校 , k3
所以 size 應該 ok
星期日返學時希望幫你問

原文章由 AndyRain 於 07-12-14 10:43 發表
Hi, JAZZMAMA

我唔係急住著, 只係諗住2手衫唔係話買就有嘛(side最大問題), 早d問, 唔駛咁 mon 水. 我做野鐘意做定instead of 趕deadline.  唔該晒你.

Have you sold out the whole set already?

原文章由 happyma 於 07-12-6 15:17 發表
小女入了預備班不足一年, 現考慮退團了,有冬 (red color) , 夏 (yellow color) 團服及表演服出售, 80% , 每套$80, 全部共$200 有興趣請PM 本人.

What's the size? (for kids of how old?")
Please e-mail me at: [email protected]

AndyRain

朋友 cfm 送出香兒制服比你
出年開左學再搵你見面

有時間 pm 你手提比我

原文章由 jazzmama 於 07-12-14 14:06 發表
AndyRain

個女仔同我地同校 , k3
所以 size 應該 ok
星期日返學時希望幫你問

醒目開學勳章

hi, jassmama

真的嗎, 多謝晒你既幫忙呀, 唔好意思要搞到你呀.  pls check pm.

亞女好期待上堂, 佢成日都問我上堂做mei既, 希望快d到啦, 佢可以好開心咁玩下啦.
原文章由 jazzmama 於 07-12-24 14:40 發表
AndyRain

朋友 cfm 送出香兒制服比你
出年開左學再搵你見面

有時間 pm 你手提比我
‹ 上一主題|下一主題