用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 考皇家芭蕾舞grade I係咪要兩套衫?
go

考皇家芭蕾舞grade I係咪要兩套衫? [複製鏈接]

考皇家芭蕾舞grade I係咪要兩套衫?

一套全身粉紅芭蕾舞衣, 粉紅色鞋,
另加一套下半身黑裙及黑鞋.
如是的話, 有無人出讓?(合9歲)

Re: 考皇家芭蕾舞grade I係咪要兩套衫?

what are the sizes you are looking for?

Baby_zoe~你係邊間學o架... 仲咩唔出去買 始終二手衫都冇咁好ma~~ 希望你唔好介意我咁講啦

Hi asdfasdf,

女女依家著緊24"長半身裙, 1号半鞋.
黑色果套, 即半身裙加鞋要成570元, 係咪真係要咁貴?

我當然想買新啦, 但報名費$730, 黑色果套$570, 粉紅色果套$400, 未計学費tim, 早知咁貴就唔應承果女, 細路仔大得咁快, 唔夠一年全部唔arm著lo.

o下...你果女係邊間學ar!!

嘩,
好似好貴喎,我女兒在學校今年報g.2 都係500元報名費,g.1我記得不不用咁貴吧!皇家芭蕾舞考試費應該一樣吧!不過要有其他費用,好似全新衫鞋,大約500元,琴師同頭髮費150元,考一次費用要1100左右啦,我女兒平時穿芭蕾舞裙到了每年考試都要買一套全新嫁,係由頭到腳果種,因老師話考試係要整體計分,即係儀態分都計,穿衫要全新未整齊囉,所以平時穿舊,到考試要買新,但考完試新衫可再繼續穿一年,明年考試再買新,一年即買兩套啦,都幾貴,不過你可以問下同你一齊學芭蕾舞考高年級的同學有無鞋啦,我女兒大過佢的同學會主動問d細的同學要不要嫁,我女兒平時穿都無問題嫁,到了考試再買啦,

Very expensive, the fee for the skirt and the shoes only around HK$500 for Jean M Wong and the examination fee is only HK$570 that's all.

Hello Baby Zoe,

你囡囡的報名貢費似乎貴咗,我囡囡報 G.4 是 $995,而其他買衫及裙等亦很貢貴 (上次我囡囡考試時耍全身員買過全新的舞衣亦只是大概 $700多元)。其實你自己可去芭蕾舞用品公司查詢,同時查價。

很抱歉,我囡囡的舞衣 size 太小,不合你囡囡用 (我囡囡亦是9歲)。

其實越高級d考試費同學費係越貴 好似我而家grade7 一堂都成三百幾蚊(一個鐘零四十五min 其中半個鐘係on pointe) 不過我今年都係冇考試多lu!! 因為o岩o岩學o左兩堂 同埋一星期上得一堂!! 如果許可 可能開o左下一個term睇o下d上課時間點再另作打算ar!!

原身芭蕾舞不是"貴"族玩意嗎?
[img align=left]http://www.my-smileys.de/smileys2/4_17_10.gif[/img][/img][/quote]

我女都考grade 1,黑鞋+黑裙=$370咋!乜你果度咁貴架!!

黑裙下擺有花邊間條,間間學校唔同色,買二手要注意呀。
Baby_zoe 寫道:
一套全身粉紅芭蕾舞衣, 粉紅色鞋,
另加一套下半身黑裙及黑鞋.
如是的話, 有無人出讓?(合9歲)

條黑裙我女e+學到G4都未買過新的,其實如果唔係唔合身的話黑裙就可以慳番。 其他衫同鞋就真係年年都要考試前買新的。
‹ 上一主題|下一主題