用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 德福事務所
樓主: onon328
go

德福事務所 [複製鏈接]

Re: 德福事務所

all 德福媽咪:
有冇D小朋友係2月或者3月生日?安媽我諗番起上次Party安安以為有人鬧你所以大喊 好攪笑!
小田田係2003年11月17日出世! 希望佢永遠都健康同開心啦!!

all,

唔知大家聚會有無興趣去呢度呢?
strawberry

onon328 寫道:
all 德福媽咪:

好呀! 今次有咩提意呢?
如果二月份, 就24/2/07啦!
因為大家都生日!! (年初七)
妳哋讚唔讚成?? 請大家比D意見....

好呀! 新春團拜!
該用戶已被刪除

該用戶已被刪除

田媽:
今早在商場我見到你同軒軒喇!
你咁arm dup低左頭,望唔到我,反而軒軒有望到我.
不過你都知果時幾多點,我趕到裙拉褲甩咁,
所以冇叫你喇!
見到軒軒自己行,okay喎!希望佢唔好再整親喇!

哦!!我明白哂喇!!
事緣係因為奶奶尋日約左人一齊去接謙謙.謙謙見到果位姨姨就不斷叫佢比糖糖,比糖糖;奶奶就覺得好奇怪,話呢個姨姨好日都唔出現,一出現謙謙就問人攞糖...
原來係咁,之前有位太太比左謙謙在先!怪不得謙謙食過番尋味,見人就問啦!     
唉... 你地唔好在褲後袋涉住d糖呀!
謙謙會跟左你地返屋企架     
[url=http://photo.lifestudio.hk/MyErnestKwok][/url]

我都記得     
田田媽咪 寫道:
all 德福媽咪:
安媽我諗番起上次Party安安以為有人鬧你所以大喊 好攪笑!
[url=http://photo.lifestudio.hk/MyErnestKwok][/url]

好似好吸引喎!
不過好似好遠咁.
我提議過完新年個party先搞呢個地方outing!
大家覺得好唔好?
Minanotabo 寫道:
all,

唔知大家聚會有無興趣去呢度呢?
strawberry

24/2 (Sat)
我ok!!

地點
上次會所我都好滿意呀!
McDonald時間太短
1.5hr,剛剛warm up,人整哂就要散band
onon328 寫道:
all 德福媽咪:

好呀! 今次有咩提意呢?
如果二月份, 就24/2/07啦!
因為大家都生日!! (年初七)
妳哋讚唔讚成?? 請大家比D意見....

上次個會場好正,有地方坐,又有間房俾小朋友玩滑梯...不如初步睇下有咁多個人去先,我第一個響應:

1.FOSTERMAK----希望2大2小/如果唔得就1大1小
我家有三寶

All,

上次個會場係好特別先至有, 如果今次再訂番Club House
開Party, 就要係上一層Fuction Room, 咁小朋友要去
遊戲室就要落一層, 冇上一次咁方便過對面就係, 如果妳
哋都覺得冇問題, 照上一次都可以.

現暫定如下時間地點, 有興趣請湧躍報名啦....

日期: 24/2/2007 (年初七, 人日)
時間: 上午10:00-1:00
地點: 匯景Club House
食物: 待定
費用: 待定
Remark:
每位小朋友擕帶一份新年禮物約$50, 不過家長不需在場派利士.

1.FOSTERMAK----2大2小
2.onon328--------2大2小

Minanotabo 寫道:
kako,

hi, 我女女minna係同學仔喎,
你仔仔叫咩名呀?

minanotabo,
你好!原來你係minna媽咪,我想同你講張聖誕卡好靚﹝多謝呀﹞,我問仔仔minna呢?佢會指住minna。又因為咁我才首次認識佢d同學仔。我仔仔叫ethan.

joylck 寫道:
Hi  Kako  and  Minanotabo,

My son also IN1 class.  He has study since 02 JAN 2007 (three weeks only)

How about your child?  
what is your child name?

Hi joylck,
1. since 9/06
2. ethan
How about your son?

唔好意思, 係你地攪GATHERING 對話中, 插咀添.

我想問你地讀N1時, 除咗學費, 還有其他什麼雜費, 費用多少?

我現在等緊結果, 佢地話2月3日先開始寄信通知, 我可唔可以打電話去問結果, 因為有另一間叫我2月3日交留位費, 如果早D知, 收-我唔駛交果間留位費, 唔收-我就唯有去交留位費.

kyleung,

原來你都係大口仔迷呀!
好呀, 我應該2月會同朋友去一次先, 返來報料比你地正唔正!
不過好似4月到就無, 可能等下一造, 年尾12月, D士多啤梨靚D!

Minna 是2月生日喎, 好呀, 順便一齊興祝下!
kyleung 寫道:
好似好吸引喎!
不過好似好遠咁.
我提議過完新年個party先搞呢個地方outing!
大家覺得好唔好?

現暫定如下時間地點, 有興趣請湧躍報名啦....

日期: 24/2/2007 (年初七, 人日)
時間: 上午10:00-1:00
地點: 匯景Club House
食物: 待定
費用: 待定
Remark:
每位小朋友擕帶一份新年禮物約$50, 不過家長不需在場派利士.

1.FOSTERMAK----2大2小
2.onon328--------2大2小
3.minanotabe-----2大1小

kako,

唔駛客氣!
其實我好少有機會接送minna, 通常都是婆婆呀!
原來你仔仔就係ethan, 我諗開學時應該有見過, 下次等我有機會接放學時認下人先!

joylck,

其實minna 係2/2006入學架,
果時係細女, 下學期插班, 全班得佢同另一個同一日出世的女仔插班, 都一舊飯左成幾個月, 到今年9月再開學時, 先感覺佢大個左好多, 由最細變最大個! 分別都好大, 以前佢好喜歡班上一個大姐姐, 佢升左班, 好在現在都好喜歡返學!

ha ha... Minna 媽:
係因為我生左個大口仔,所以先開始鍾意大口仔架!   
可以三月尾搞一次outing,
到時天氣應該會暖一d,
個個都唔駛著到一隻"種"咁去玩!
等你報料喇!     

當埋生日會當然ok啦!
個個小朋友都會爭住吹candle架!hee.....

今次就當埋係for 春季出世d小朋友啦!    

(咁我個仔咪要到冬季先得      )

維尼熊pooh :
你小朋友係咪今年八�九月入學呢?

我囝囝係06年1月去in,
二月收信.
06年11月插班的.

其實你自己本身想唔想讀德福先?
如果上午冇位,你可以問問轉全日�下午有冇.
如果你都麻麻地呢間,而另一間又收左,
你就當然唔駛等,留另一間就ok啦!

如果佢依家processing緊,你打去問都冇用.

雜費呀?
書簿囉(一個學期一次)
校服囉(一年一次)
x'mas party(都係occasionally先要收,生日會都唔駛收)
我覺得唔多雜費要比

如果地方唔係細過上次個room
我覺得ok 冇問題呀!

onon328 寫道:
All,

上次個會場係好特別先至有, 如果今次再訂番Club House
開Party, 就要係上一層Fuction Room, 咁小朋友要去
遊戲室就要落一層, 冇上一次咁方便過對面就係, 如果妳
哋都覺得冇問題, 照上一次都可以.  
‹ 上一主題|下一主題