用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 德福事務所
樓主: onon328
go

德福事務所 [複製鏈接]

Re: 德福事務所

運動會...
係呀!我都覺得唱國歌及升旗好有趣,
不過又覺得佢地好似大個左好多咁,
個個企定定咁睇住升旗!

尋晚我見到亞仔唱完,
即係搵本歌書同亞仔唱�做多次個<蟲蟲操>
原來佢真係記得哂做咩動作.
以兩歲兩個月人仔可以記到咁多野,
我真係好開心!

littledada 寫道:
最好係他們有播放國歌 (小朋友唱的)來看升旗, 真的簡單而隆重呀!

其實今早我個仔突然自己唱點虫虫, 我真的很驚喜, 因我個仔平時不懂唱歌的, 今天我係好清楚聽到佢唱咩.......... , 今天看見他們唱才知是他們最近練習來表演的..........
[url=http://photo.lifestudio.hk/MyErnestKwok][/url]

熙媽:
pm你email address比我啦
我email 番尋日兩張相比你
[url=http://photo.lifestudio.hk/MyErnestKwok][/url]

唔怪得芷晴最近成日行行街唱head and shoulder啦!
原來有表演!

各位媽咪:

好耐無黎報到添!
原來運動會咁多節目;我放學接琬晴時問佢,佢淨係話跑步,然後一支箭咁跑,追到我索氣
唔經唔覺,琬晴在德福返左差不多4個月,時間過得真係快!

琬晴B  

各位媽咪好,第一次上來,多多指教!
原來運動會有表演,唔怪得我仔仔﹝in1﹞近日都成日唱head and shoulders...原來如此。

kako,

hi, 我女女minna係同學仔喎,
你仔仔叫咩名呀?

LeeLing:
其實我1516叫你,因我驚認錯人,我記得你女女叫恩恩,我好開心終於見到你 ,但我見到你手抱住阿囝,又要睇住恩恩,好辛苦,所以同你只係打聲招呼,下次大家有敍會再傾計,我都想見下文天朗,但可惜廖老師講話佢婆婆話文天朗咁早起吾到身,少上來吾緊要,最緊要湊阿囝   
小田田係2003年11月17日出世! 希望佢永遠都健康同開心啦!!

all 德福媽咪:
原來N班唱點虫虫,1k班唱好似叫齊齊玩遊戲,吾知有冇記錯,2K班唱up and down,3k班唱國語歌,表現當日我都有去到睇,我見到k1A好小人跳舞,反而lK1多D人跳,我見到安安周圍望,睇下安安媽咪有冇黎!
小田田係2003年11月17日出世! 希望佢永遠都健康同開心啦!!

Hi  Kako  and  Minanotabo,

My son also IN1 class.  He has study since 02 JAN 2007 (three weeks only)

How about your child?  
what is your child name?

田媽,
係呀!! 上個星期五放學之後, 劉老師打電話比我,
話安安個日運動會周圍望要搵我同爸爸, 唔係好
專心做運動, 老師見到佢咁樣, 就同安安講你做
好d, 我會打電話比你媽咪話你做得好好, 安安先
肯繼續做, 安安仲叫劉老師一定要打比媽咪話佢
做得好好喎??
有時真係想自己唔做嘢湊番, 可以好多嘢陪到佢做. :cry:

係呀!
我今朝湊完亞仔返工時
都諗番亞仔第一個月返學時個樣
其實都係兩個半月之前,不過已經好似好耐咁     
琬晴B 寫道:
唔經唔覺,琬晴在德福返左差不多4個月,時間過得真係快!

on ma:
我每次放假接送謙謙返學放學
我都覺得好滿足
可以知道佢地校發生咩事
就算日常生活都係由我自己照顧
依家,同你一樣都係好多野我都陪唔到佢做
全部靠星期六日補番數     
onon328 寫道:
有時真係想自己唔做嘢湊番, 可以好多嘢陪到佢做. :cry:

田媽:
田田行得未?
好番好多喇係嘛??

all 德福媽咪:

之前你地係咪提過三月搞生日會呀?
定係二月尾搞個小新春團拜呀?
不過唔駛交換利是喎!
相信又有gathering班細路一定會好開心啫

kyleung &all 德福媽咪:
係咪搞三月生日會或二月尾小新春團拜?我舉腳贊成,係咪又book club house定麥當勞定邊度?我都可以幫手架...食野  

好似上次咁都好好玩,阿囡同n1班同學出黎玩之後熟左,返學更加開心
我家有三寶
該用戶已被刪除

好呀, 上次我地參加唔到,
今次可以出來見下大家啦,
平時返工, 都無機會見到大家!
出力幫手一定無問題架!

all 德福媽咪:

好呀! 今次有咩提意呢?
如果二月份, 就24/2/07啦!
因為大家都生日!! (年初七)
妳哋讚唔讚成?? 請大家比D意見....

all,
妳哋申請咗未, click以下...

申請學卷資助表格

kyleung:
軒軒上個禮拜可以開始漫漫行,去到樓梯或者人多既地方我會抱住,行吾夠幾日腳架都烈埋,要返去醫院再整過,今個星期四終於可以拆腳架啦 吾知点解一返学同放学軒軒都話媽媽隻腳仲有少少痛抱抱,但去到遊樂場或者玩具店佢就話媽媽我隻腳好番哂 仲有我今日放学見到謙謙,我比左粒糖佢,我話田田比你,然後謙謙望住粒糖講byebye姨姨   
‹ 上一主題|下一主題