用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 大埔的師生戀
go

大埔的師生戀 [複製鏈接]

大埔的師生戀

由於祗是道聽途說,故不想開名
聽聞大埔某band 1 中學校內師生戀頗嚴重,為了幫女兒選中學, 到不同學校附近問街坊校風事宜,竟聽到這消息.唉!不知是否有家長知道詳情.

再者, 此post 已決定不作討論,祗是用pm 交換已知的事實
見諒

Re: 大埔的師生戀

我想, 大家可能誤會左我 pm 既意思, pm左我既,sorry,
我剩係想同已知既討論一下. 事實上, 一開左名, 對間學校好唔公平,所以呢條底線我一定唔會放鬆.

個消息係係學校附近既茶餐廳d人講既,話"經常"見到老師同學生"攤牌",仲話有女都唔好讀呢間. 當時真係有d突然,但始終唔係親眼見到,所以同不知情既家長分享到呢度, 而知情既,好想可以pm 我, 因為我本來打算報呢間,而家15/16.又要重新考慮另一間,好辛苦

可能只係穿鑿附會之言!
托爾斯泰:幸福的家庭都是相似的,而不幸的家庭則各有各的不幸!

唉~~~ 我都係住大埔, 聽完你講都有d擔心.

成個大埔band1中學(英文)得6間, 唔知你係咪講呢6間其中一間. 不過諗深一層, 係真又點? 每間學校都可能有d不為人知既事, 最緊要睇番你自己小朋友啫.....係未?!

agreed.
櫺囹桼 寫道:
可能只係穿鑿附會之言!

suyaki 寫道:
agreed.[quote]
櫺囹桼 寫道:
可能只係穿鑿附會之言!
[/quote]

完全同意。

香港的老師普遍有相當的道德操守,而且在教育界,師生戀是極嚴重的道德問題,偶然有一宗不足為奇,但很難相信會在同一間學校出現幾次。所以在沒有確實證據之前應該當作是沒有。

引文:
茶餐廳d人講既,話"經常"見到老師同學生"攤牌"

"經常"?!仲係同一間餐廳?!在教育界,師生戀是極嚴重的道德問題,仲要係同一區"攤牌",除非佢唔想do......

機會比較微......

familychan 寫道:
引文:
茶餐廳d人講既,話"經常"見到老師同學生"攤牌"

"經常"?!仲係同一間餐廳?!在教育界,師生戀是極嚴重的道德問題,仲要係同一區"攤牌",除非佢唔想do......

機會比較微......

Agree,

要撇女都會選擇一個清靜一點、浪漫一點的地方做啦。

哪有教師咁蠢,在茶餐廳跟學生攤牌?重要’經常’?似乎是假的居多。
會唔會係茶餐廳的人與該校有過節,乘機詆譭?

在google打上“校長+茶餐廳夥計”...可能搵到答案!
托爾斯泰:幸福的家庭都是相似的,而不幸的家庭則各有各的不幸!
‹ 上一主題|下一主題