用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 仔女經 *PART 3*
樓主: 布甸仔媽媽
go

仔女經 *PART 3* [複製鏈接]

Re: 仔女經 *PART 3*

*** CLOSED ***   

唔係好熟你個區, 不過我想知粱式芝, 文理  九龍真光
各收幾多band 2生架
凡事都有定期 、 天下萬務都有定時 . 生有時 、 死有時 .

vivien,

你女係band 2中既, 都要博下第一志願揀梁式芝, 雖然機會細o的, 但係都叫有機會, 如果隨機編號好既, 都有可能入到, 第二揀文理, 九龍真光都幾難架.

但係梁式芝係官塘區喎, 文理係黃大仙區, 九龍真光係油尖旺區, 你到底係邊區呀?

vivi_vivi 寫道:
yy,

他區英中都要睇下你揀啲咩英中咋,如果係傳統名校ge 話,咁妳不如留係甲部都揀,因為機會率都係好微,都係要等運到。如果妳係揀一啲聲名冇咁大ge,又或者比本區英中聲名次一級ge,咁我諗妳放第一choice都會有機會,但係都要睇下有幾多個位囉。好似九龍城網咁,有好多沙田英中額放落去,而且好多仲係雙位數字ge英中額,咁如果妳放沙田英中係第一choice,咁個機會就真係大好多囉。

[quote]
yygoodo 寫道:
直資.........好驚供唔起喎............現在人又老,錢又冇,份工又....都唔知捱得幾耐.........
如果第三位簡他區既英中唔知算唔算係好計仔呢?     
[/quote]
VIVI,
我都係諗沙田d英中囉,但唔想放係第一位喎,第一位都係想放本區既英中,話晒有成100個位呀!
人人常歡笑, 不要眼淚掉! :-) :-) :-)
‹ 上一主題|下一主題